Alifuatpaşalılar YHT'nin yolunu kesti!

TCDD tarafından Geyve Alifuatpaşa beldesinde önce kapatılan sonra yeniden açılan geçidin tekrar kapatılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar raylara oturarak Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini durdurdu.
Editör Editör

Gecikmeyle Adapazarı-İstanbul arasında seferlere başlayan YHT hattında, Mekece - Adapazarı arasında yeni demiryolu hattındaki tünel inşaatları bitirilememesi sebebiyle seferler eski hattan başlatılmıştı.


Hatta yapılan düzenleme ile 8 bin kişinin yaşadığı Sakarya'nın Geyve ilçesi Alifuatpaşa beldesini ikiye bölmüştü. Daha önce beldeyi birbirine bağlayan 150 yıllık güvenli hemzemin geçit kapatılmış, tren gelirken otomatik olarak kapanan bariyer kaldırılmıştı. Rayların etrafı YHT için tel örgülerle çevrilmişti. İlçeyi ikiye bölen hatta başka yaya yolu olmaması sebebiyle eski hemzemin geçit, tel örgülerin bir kısmı kaldırılarak yeniden yaya trafiğine açıldı. Yaya yolunun güvenliği ise tren geçtiği sırada düdük çalarak uyarı yapan bir görevliye bağlanmıştı. 


TCDD, basından çıkan haberlerden sonra daha önce kapattığı, sonra açtığı sonra açtığı geçidi tekrar kapatmak isteyince vatandaşlar tepki gösterdi. Rayların üzerine oturan vatandaşlar hızlı tren seferlerini durdurdu. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


Öte yandan, Alifuatpaşa halkı, buraya bir an önce küçük araçların ve yayların geçebileceği, güvenli bir hemzemin geçit veya bir alt veya üst geçit yapılmasını istiyor. TCDD ise eski geçidin yerine asansörlü yeni bir yaya geçidi yapılacağını, işin ihale edildiğini ve yer teslim edildiğini bildirmişti.


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs