Salih YALÇINTAŞ Salih YALÇINTAŞ

Sakaryaspor’a köstek değil, destek zamanı!

Sakaryaspor’da transfer yasağının kalkmasıyla birlikte, moraller yerine geldi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bu konuda gerçektende büyük çaba sarf ettiler. İkili tarafından yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve Sakaryaspor uzun bir aranın ardından ,transfer kapılarını yeniden açtı. Mevcut yönetim sağlanan desteğin ardından, transfer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şuana kadar yapılan görüşmelerde 13 futbolcuyla ön anlaşma sağlandığı belirtiliyor.Tabi bu transferlerin resmiyete dökülebilmesi için , transfer yasağının kaldırılması gerekiyor. Transfer yasağının kaldırılması içinde geçmiş yıllarda Sakaryaspor’da görev yapmış bazı teknik adamlar ile futbolculara bulunan borçların ödenmesi gerekiyor. Gelinen noktada bazı futbolcu ve teknik adamlarla anlaşma sağlandığı, bazılarının ise alacakları nedeniyle pürüz çıkardıkları belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili bir açıklama yapan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın hemen hemen herkesle anlaşma sağlandığı , ancak bir tek Sakarya kökenli futbolcu ve teknik direktörlerle anlaşamadıklarını söyledi. Pes doğrusu. Sen yıllarca Sakaryaspor’un ekmeğini yiyeceksin , bu takım seni bir yerlere taşıyacak, ardındanda sadece kendinizi düşünerek Sakaryaspor’u bir kenara atacaksınız. İşte bu kabul edilemez. Herkes emeğinin karşılığını alsın elbet. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak Sakaryaspor’unda durumu ortada. Yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor.Sorunun çözülmesi adına herkes elinde geldiğince fedakarlık gösterdiği yerde , Sakaryalıların pürüz çıkartması , gerçekten anlaşılır gibi değil. Sözde Sakaryalı ancak özde içimizdeki İrlanda’lı olan bu kişilere bir tek sözüm var. Sakaryaspor yaşadağı bu sorunları öyle veya böyle mutlaka aşıp yoluna devam edecektir.Ancak bu yolda sorun çıkaranlarıda köstek olanlarıda bir kenara mutlaka yazacaktır. Bu arada yazıya son vermeden , geçtiğimiz gün spor yazarı bir kardeşimiz yeni sezon için Sakaryaspor’un kadrosuna katmak istediği ancak şartlarda anlaşılamadığı için gerçekleşemeyen bir transferle ilgili Sakaryaspor yönetimini maksadını aşan bir ifade kullanarak beceriksizlikle suçlamış. Bu kardeşimiz anlaşılan balık hafızalı. Biliyorsunuz balıklar hafızalarında bir şeyi üç saniye tutarlar. Bu kardeşimiz herhalde Sakaryaspor’un uzun bir süreden bu yana transfer yapamadığını, bu dönem ise kısıtlı bütçesine rağmen 13 futbolcu transfer ettiğini ya unuttu ,yada başka bir hesabı var onu görmeye çalışıyor. Zaten Sakaryaspor bu zamana kadar ne çektiyse bu tür zihniyetten çekti. Sakaryaspor uzun bir aranın ardından, kötü gidişten kurtulmak adına büyük bir fırsat yakalamıştır.Sakaryaspor’a bu saatten sonra herkes, elinden gelen her türlü desteği vermelidir. Kısır tartışmalar ve suni gündemler Sakaryaspor’a zarar vermek ten başka bir şey sağlamıyacağı gibi , bunca emekte heba olacaktır.

CHP 100 KURULTAY YAPSADA, SONUÇ DEĞİŞMİYECEKTİR!

Her seçim sonrasında olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındada CHP yine karıştı.CHP bu müzmin hastalıktan bir türlü kurtulamadı. Bu gidişle de kurtulamıyacak gibi görünüyor. Muhaliflerin kurultay isteği, Kılıçdaroğlu’nun 5-6 Eylül’de kurultay toplayacağını açıkladığı hodri meydan hamlesi CHP’de beklenen bir gelişmeydi. Az öncede belirttiğim zaten tersi bir durumda düşünülemezdi. Sonuçmu ? CHP bu gidişle 100 kurultay daha yapar ama asla iktidar yüzü göremez. Neden derseniz. CHP’de asıl sorun lider değil.Geçmiş seçimlerde alınan oy oranlarına bakıldığında da zaten bu durum açıkça görünüyor.CHP’deki asıl sorun parti içi özeleştirinin sağlıklı bir şekilde. yapılamamasından kaynaklanıyor.Milletle bütünleşemeyen, Türkiye için yeni hedefler ortaya kayamıyan ve rota çizemeyen CHP’de 5 Eylül sonrasında da değişen bir şey olmayacaktır.CHP bugünde aynı hatayı yaparak yeniden kurultaya gidiyor.Sonuçmu ? Körler sağırlar birbirlerini ağırlar şeklinde yapılacak kurultayla CHP asıl sorunun üzerine gitmek yerine eski tas eski hamam şekliyle yoluna devam edecektir.CHP nezaman millete rağmen siyaset yapmayı bir kenara bırakır , milletin değerlerine sahip çıkarak siyaset yapmayı ilke edinirse, işte o zaman başarıya ulaşabilir. Aksi takdirde CHP ne yeni Türkiye’de nede dünya siyasetinde hiçbir zaman yer bulamıyacaktır.

NOT : Yarın AK Partideki gelimelere bakacağız.Yeni Genel Başkanla birlikte AK Parti’de bir kez daha taşlar yerinden oynayacak gibi görünüyor.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

Bu seçim iki parti arasında geçiyor!

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

7 Haziran’a 4 hafta kala siyasi partilerde son durum

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

AK Parti’de seçim takvimi süreci hızlı başladı

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

'SEDAŞ’a tokadı vurup göndereceksin'!!!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

AK Parti’de yeni bir sayfa açılıyor!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

SEDAŞ Şehrin kabusu oldu!

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs