Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti Kongresi, Davutoğlu Hoca ve Kongrenin Sakarya’ya yansımaları

Önceki gün yapılan AK Parti 1.Olağanüstü Kongresi yeni Türkiye’nin doğum gününün ilanı olduğu kadar yeni bir dönemin ve yeni hedeflerin de başlangıcı oldu. Ayrıca kongre de yeni bir liderin doğuşuna da şahitlik ettik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan’ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongrede yaptıkları konuşmalarda AK Parti’nin sadece 13 yıllık bir parti olmadığını belirterek AK Parti’yi tarihsel derinlik, inançlarımız, milletin ufku ve medeniyetimizden beslendiğini söylediler. Her iki liderde konuşmalarında güçlü bir dava vurgusu yaparak, AK Parti’nin yürüyüşünün tarihsel somut örneklerle asırlık bir yürüyüş olduğunu belirttiler. Yine AK Parti’nin bir liderlik, koltuk ve iktidar olma davası olmadığını, davanın kalıcı isimlerin ise geçici olduğunu ifade ederek milletin değerlerinin bu günkü yansıması olarak AK Parti’yi yeniden tanımladılar. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkan’ı ve Başbakan Davutoğlu’nun konuşmaları tam anlamıyla bir manifesto niteliğindeyken sadece AK Partililere ve Türkiye’ye yapılmış konuşmalar değildi. Medeniyet coğrafyamıza, ümmete, çatıştığımız ülke ve güçlere de konuşmada göndermeler vardı. Her iki lider de eski Türkiye'nin artık çok geride kaldığını bugün siyasetin artık mecrasını bulduğunu ve yeni Türkiye’de siyasetin asıl veya asli fonksiyonuna döndüğünü ifade ettiler. Yeni Türkiye’de toplumsal taleplerin siyasi sisteme taşınması, daha çok demokrasi ve zenginlik olacağını da vaat ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkan’ı Davutoğlu’nun kongrede ki konuşmaları ortaya konan hedefler bakımından da incelendiğinde manifesto niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Davutoğlu 2019 yılına kadar ki dönemi altın ölçeğinde değerli bir dönem olarak tanımlayarak AK Parti ve yeni Türkiye’nin felsefesini, hedeflerini 9 esasta belirledi. AK Parti ve yeni Türkiye’nin yol haritası; özgüven, sosyo - kültürel birlik, siyasi alanın yeniden inşası, devletin ve bürokrasinin restorasyonu, ahlak restorasyonu, adalet ve yargı restorasyonu, kültür - medeniyet restorasyonu, ekonomide inşa ve ihya ve dış politikada Ankara merkezli yürüyüş olarak belirlendi.

Davutoğlu, AK Parti’nin ikinci yeni dönemi için ortaya koyduğu manifesto niteliğinde ki hedeflerle 2015, 2019 ve 2023 seçimlerinde AK Parti’yi zafere götüreceğini bugünden ilan etti. Kongrede yeni bir liderin doğuşuna da şahit olduk. Davutoğlu’nun konuşması, hitabeti ve kürsüde duruşu çok iyiydi. Davutoğlu 1 saat 40 dakika irticalen bir konuşma yaptı. Davutoğlu’nun konuşması yıllarca meydan hatipliği ile ünlü Erdoğan’ı aratmadı.

Felsefi derinliği olan, vizyon sahibi, sağlıklı bir kadroya sırtını dayayan, halkla moral bağlarını ve ortak paydalarını diri tutacak bir lider olarak tanımlanan Davutoğlu bu özelliklerine hatipliğini ve karizmasını ekleyerek dün liderliğini ilan etti. Davutoğlu’nun liderlik performansı salonda ki AK Partililer dışında sokakta da karşılığını buldu. Artık Davutoğlu’nun, AK Parti kadar bütün Türkiye’nin de hocası olduğunu söyleyebiliriz.

AK Parti Sakarya teşkilatı da artık dünü dünde bırakmalıdır. Kendini yeni Türkiye ve Davutoğlu’nun manifesto niteliğinde ki 9 madde de tanımladığı hedeflere göre konumlandırmalı, dizayn etmelidir. Bu hedefleri yeni Sakarya’ya uyarlamaları gerekir. Hiç şüphesiz AK Partililer kendilerini yeni Türkiye, yeni Sakarya’daki rolleri üzerinden tanımlayıp, tekrar şer edeceklerdir. AK Parti kongresi yeni Türkiye’nin doğum günü olduğu kadar yeni Sakarya’nın da doğum günüydü. Başbakan Erdoğan’ın cumhur reisliğinde, Davutoğlu’nun başbakanlında ki yeni Sakarya bütün toplumsal taleplerin siyasete yansıdığı, daha demokrat, daha özgür ve zengin bir Sakarya olacaktır. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti’nin felsefe/düşüncesini ortaya koyan söylemi ve hele hele de dava adamlığı kavramı üzerindeki sözleri AK Partili Sakaryalıların kulaklarına küpe olmalıdır. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs