Kutsal Topraklara Hacılar Uğurlandı

Geyve Merkez Sinanbey Camii önünden Yatsı namazından sonra; Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçesinden Diyanet İşleri Başkanlığı Kafilesi ile hacca giden 46 kişilik hacı kafilesi kalabalık bir halk tarafından dualarla uğurlandı.
Editör Editör

Geyve Merkez Sinan Bey Camii bahçesinde yapılan programa; hacı kafilesi ve aileleri, vatandaşlar iştirak etti.

Program; Geyve Müftü vekili Sakarya il müftü yardımcısı Ahmet İkbal Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Atapaşa Camii İmam-Hatibi Recai Avcı, Çiftlik Yeşil Camii İmam-Hatibi Mustafa Cesur, Tepecikler Camii müezzin vekili Murat Yurttaduran tarafından Kur’an-ı Kerim okunup ilahiler ve Natı Şerifler yorumlandı. 

Geyve Müftü vekili Sakarya il müftü yardımcısı Ahmet İkbal Aydın: “Sizleri uğurlamağa gelenler buradaki halk için de dua ediniz. Gittiğiniz kutsal yerlerde afakî söz konuşmayıp abesle iştigal etmeyiniz. Görevli arkadaşların söylediklerine dikkat edip onları iyi dinleyiniz.

Gittiğiniz yer Harem Bölgesi’dir. Orada Allah’ın misafirisiniz. Sizler çok şanslısınız, çünkü müracaat edenlerin içinden sizlere oraya gitmek nasip oldu. Sizler orada bu milleti temsil edeceksiniz. Rabbim lütfetti sizler oraya çağrıldınız sizlere ne mutlu.

Dikkatli olursanız İbadetlerinizi daha kolay yaparsınız. Hiçbir kimseye eza vermeyiniz. Eza çektirmeyin, kul haklarına azami derecede dikkat ediniz.

Arzın en kutsal yerlerinde olacaksınız bunları mutlaka hatırınızdan çıkarmayınız. Kendi nefsinizi kurtarmağa bakınız, ibadetlerinize dikkat ediniz. Orada daima sabırlı olunuz, sabrederseniz büyük mükâfata erersiniz.

Geldikten sonra da dünyadan ilginizi kesmeyiniz. Yolunuz açık dualarınız daim olsun.”dedi.

Geyve Müftülük Şefi Hüseyin Nalcı duygu dolu bir şiir ile okudu.

Hacı adayları Geyve Merkez Sinanbey Camii Şerifi bahçesinde uğurlama törenine gelenleri dolaşıp helalleşti. Hacı adayları gözyaşları arasında yolcu edildi. 


Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs