Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Akyol, Aydemir, Güneş ve AK Parti İl Başkanlığı Seçimi

AK Parti’de il ve ilçe kongreleri tarihleri belli oldu. Büyükşehirlerde 1 Kasım’da kongreler başlarken ilçe ve il kongreleri de 31 Aralık tarihine kadar sonuçlanacak. Sakarya’da, Kasım ayı içerisinde ilçeler ve Aralık ayında ise il kongresi yapılacak.

AK Parti il kongresine üç ay gibi bir zaman varken şuan il başkanlığı için Avukat Sezai Akyol, İl Başkan Yardımcıları Mert Aydemir ve Ali İhsan Güneş’in adı geçiyor. Yerel basın iki üç aydır Akyol’un il başkanlığı için Ankara’da kulis çalışması yaptığını yazarken son günlerde Akyol’un isminin yanına Aydemir ve Güneş’in adları da eklendi.

Henüz resmi bir açıklama yapmasalar da Akyol’un, Aydemir’in ve Güneş’in il başkanlığı konusunda ciddi bir düşünce içinde olduğunu söyleyebiliriz. İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu’nun milletvekili aday adayı olmak istemesi de bu isimlerin adaylık isteklerini kuvvetlendiren bir başka sebep.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkan’ı ve Sakarya AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün, ilçe ve il başkanlarının uzlaşma ile belirlenmesi isteği AK Parti Sakarya Teşkilatında kabul gördü. AK Parti il ve ilçe başkanlarını Cumhurbaşkanlığı adaylığı, AK Parti genel başkanı ve başbakanlık seçim süreçlerinin benzeri olan bir uzlaşma ile seçecek.

Yerel basın Akyol’un, Milletvekili Şaban Dişli ve Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci’ye yakın bir isim olduğunu işlerlerken bu sefer de Aydemir ve Uncuoğlu’nun da İl Başkan’ı Uncuoğlu ve Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a yakın olduğunu yazıyorlar. Akyol’u, Dişli ve İnci’nin adayı diye lanse ederlerken Aydemir ve Güneş’i de Uncuoğlu ve Yavuz’un adayı olduğunu öne sürüyorlar.

Akyol, Dişli ve İnce’ye yakın bir isim. Fakat AK Parti’yi yakından tanıyanlar bilirler ki Akyol, milletvekili Dişli’ye yakın olduğu kadar da diğer milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün’e, Hasan Ali Çelik’e, Ali İhsan Yavuz’a ve Bakan Ayşenur İslam’a da yakındır. Yine Hendek Belediye Başkan’ı İnci ile yakınlığı gündeme getirilen Akyol, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’na uzak bir isim değildir. Öte yandan Aydemir ve Güneş’te Uncuoğlu ve Yavuz’a yakın oldukları kadar Dişli, Çelik, Üstün, Bakan İslam’ ve Başkan Toçoğlu’na da yakın isimlerdir.

Bu üç ismi de AK Parti camiası ve kamuoyu yakından tanıyorlar. Akyol çok başarılı bir avukat. Eşi ile birlikte birçok büyük ve uluslararası firmaların avukatlığını yapıyorlar. İsmi hep iyi anıldı. Hiçbir yanlış işin içinde olmadı. Yine İl Başkan Yardımcısı Güneş yurt dışında eğitim almış, uluslar arası tecrübesi olan bir isim. İl Dış İlişkiler Başkanlığı ve ardından da İl SKM Başkanlığı görevlerinde çok başarılı oldu. İl Başkan Yardımcısı Aydemir ise işinde ki başarıyı siyasi yaşamına da taşımayı başardı. Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yapan Aydemir aynı zamanda Sakarya İlim ve Kültür Vakfı kurucu üyesi.

Çalışmaları ve duruşları bilinen, ekonomik özgürlükleri olan bu üç isimde il başkanı olmaları halinde hiçbir gruba veya şahsa da boyun eğmezler. Her olay, eylem ve davranış karşısında akli ve adil davranırlar. Tek tarafları AK Parti tüzüğü, felsefesi ve adalet duygusu olur. Üçü de il başkanı olmaları halinde çok başarılı olurlar. İl Başkan’ı Uncuoğlu’nun yükselttiği çıtayı daha da yükseklere taşırlar

AK Parti’de il ve ilçe başkanları aynı cumhurbaşkanlığı adaylığı, AK Parti genel başkanı ve başbakan seçimlerinde olduğu gibi büyük bir uzlaşı ile belirlenecek. Bu isim Akyol, Güneş, Aydemir veya bir başka isim de olsa partinin bütün birimlerinin ve yetkili kurullarının görüşü ve uzlaşısı ile seçilecek. En doğru isim tercih edilecek. Bir tek farklı ses çıkmayacak. Birlik ve beraberlik daha da güçlenerek kongrelerden çıkılacak. Kim il başkanı seçilirse de seçilsin kimsenin, bir grubun ve zümrenin değil bütün partilerin il başkanı olacaktır. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs