Geyve’de Elma Hasatı Başladı

Her türlü meyvenin yetiştirildiği Geyve’de Elma hasadı başladı. Geçen yıla oranla ağaçlarda büyük bolluk yaşanırken üreticilerin ürettiği bodur elma adı verilen elmalar irilikleri ile dikkat çekiyor.
Editör Editör

Üç tanesi 1 kilodan fazla gelen elmalar alıcı çıkmazsa ya ağaçta kalıp altına dökülecek ya da buzhaneye konulduktan sonra piyasaya sürülecek.

Geyve ilçesi Tepecikler Mahallesi sakinlerinden meyve üreticiliği yapan Mustafa Üstün; elma bahçesinin olduğunu ve toptan tüccara sattığını söyledi.

Elma hasadına başladığını belirten Üstün, elma ağacında tüccar tarafından 40-50 kş dip elmasına ise 10-15 kş arasında fiyat biçildiğini verilen fiyatların 1 yıl boyunca yapılan ilaç, mazot, bakım gibi masrafları karşılamadığından yakındı. Bayan yevmiyesi günlük 50 TL. veriyoruz. 

Fiyatı kendilerinin değil tüccarın belirlemesi nedeniyle zarar ettiklerini belirten Üstün, kooperatifleşmenin şart olduğunu dile getirdi. Mustafa Üstün, yaptığı açıklamada "Elmayı üreten biz, fiyatı koyan tüccar. Bizim istediğimiz fiyatı vermiyorlar. Durum böyle olunca elmaları ya onların istediği fiyattan verecek ya da dalında bırakıp toplamayacağız. Onu da yapamazsak buzhaneye koyup kışın piyasaya süreceğiz" dedi. 

Üreticiler birlik ve beraberlik içinde hareket ederse kazananın çiftçi olacağını belirten Üstün sözlerini şöyle sürdürdü: "Kooperatifleşme şart.

Üreticiler olarak bir kooperatif kurduktan sonra kendi ürünümüzün fiyatını kendimiz belirlemeliyiz. Bu şekilde olursa üretici kazanacak. Ne yapacağımızı şaşırdık." Şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs