Düğünlerimiz Nasıl Olmalı

Geyve Merkez Camide vaaz eden Fazlı Öztürk hoca: “Kabe’de şeytan taşlayan hacılarımız içkili-çalgılı düğün yaparsa, şeytanı evine davet etmiş olur.”dedi.
Editör Editör

Fazlı Öztürk hoca, Müslüman olan bir ailenin düğünlerini nasıl yapması gerektiği hususunda şunları söyledi: 

Aile toplumun temel taşıdır. Bu temel taşını oluşturmak için düzenlediğimiz düğün cemiyetlerimiz; Yüce Rabbimizin ve Sevgili Peygamberimizin emir ve tavsiyelerine uygun, yasaklarından kaçınacak şekilde yapılmalıdır.

Düğün öncesi ve sonrası aşırı masraflar çıkartarak, gençleri borç batağına sokmamak gerekir. Çünkü İslam dini; zorluk dini değil, kolaylık dinidir. 

Düğünleri kadın- erkek karışık Davullu, zurnalı, çalgılı ve hatta içkili yaparak, toplumun temel taşı olan ailenin günah batağına düşmesine sebep olmayınız.

Evlilik pazara kadar değil, mezara kadar olmalıdır. İyi günde beraber olan çiftler, kötü günde de beraber olarak zorlukları yenmelidir.Sünnete uygun olarak yapılmayan evliliklerin sonu boşanmaktır. Çocukların yetim kalmasına sebep olunmamalıdır.

 

Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in sözlerine kulak verelim:


Neyi nerede, ne zaman kaybettik bilmiyoruz.

İşte o günden beri ağlıyor, gülmüyoruz.

Bu kadar musibetten ibret de almıyoruz.


Rabbim, affet, şuur ver ne olur hepimize,

Dün böyle değildik, ne oldu bugün bize.


Ne gelirse başımıza Hak’tandır,

Fakat geliş sebebi, Hak’tan ayrılmaktandır.



Mehmet AYDOĞAN

Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs