Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

İnsanι Yaşat ki...

İnsan değerlidir, ödevleri olduğu gibi haklarι da vardιr. Devlet denen organizasyon insanιn mutluluğunu sağlamak için örgütlenmiş bir aygιttan ibarettir. Bu bakιmdan devletin bekasι açιsιndan adam öldürmek elbette ki meşru görülemez.

Devlet yaşasιn da insana ne olursa olsun anlayιşι tam bir faşist kafa ürünüdür. İnsanι yaşatmak temel konudur. İnsan yaşarsa devlet zaten yaşar. İnsanlar devlet için değildir. Devlet insanlar içindir. İnsanιn yaşatιlmasι önceliği ise şefkat ve merhameti temel alan İslâm dininin müntesiplerinin felsefesi olabilir. Dolayιsιyla hiç bir ulusal yahut küresel çιkar bir insan canιndan daha değerli olamaz.

Son zamanlarda hükumeti özellikle de dιş poltikada acιmasιzca eleştirmekte olan çevrelerin ortaya koyduklarι gerekçeleri şöyle toparlamak mümkün:

- Sιfιr sorunlu komşu ülkeler derken herkesle sorunlu hale geldik.

-Yurtta sulh cihanda sulh ilkesini çiğnediniz.

- Dιş politikanιn eksenini kaydιrdιnιz.

- Küresel güçlerin emrine girdiniz.

Yukarιda yazιlι bulunan maddeleri arttιrmak mümkün ama biz şimdilik bu kadarιyla iktifa edelim. Son iki maddede ki suçlamalar biri diğerini etkisizleştirdiği için zaten absürt kaçan bir suçlama, dolayιsιyla değerlendirmeye bile değmez. Bu tür suçlamalar konusunda ιsrar edenleri ise en doğrusu kendi hallerine terketmek.

Yurtta Sulh cihanda sulh ilkesi ise tabii Atatürke ait bir söz olduğu iddiasι hakim olduğu için buna cepheden karşι çιkmak müm kün değildir. En iyisi burada köpeklere dalaşmaktansa çalιyι dolaşmayι tercih etmekte olan hükümet gelişen ve değişen şartlarda böylesine önemli bir jeo-poltiğin üzerinde bulunup önemli bir devlet birikimine sahip olunduğu halde kendi içinde büzüşüp kalmasι elbette doğru olmazdι. Nitekim hükumet de bunu yapmaya çalιşmaktadιr. Türkiye tarihinde ilk defa gücünün ve öneminin farkιna vardιğι için özellikle de bölgede kendisine danιşιlmadan yeni düzenlemelere gidilemiyeceğini, Türkiye olarak hem küresel ölçekte ama özellikle de bölge ölçeğinde yapιlacak poltikalarda belirleyici bir konumda bulunmasι gerektiği gerçeğini muhataplarιna bιkmadan usanmadan anlatmaktadιr. Muhataplarιn bu konularda Türkiye den rahatsιz olduklarι´biliniyor. Komşularla sιfιr sorun konusundaki eleştiriler de tamamen insaf ve izàn dan yoksun ve de temelsizdir. Evet komşularιmιzla sorunlarιmιz olduğu doğru ama onlarla sorunlu olalιm diye bir icraatιmιz yok. Küresel güçlerin doymak bilmeyen enerji iştihasι yüzünden bölgemizi yangιn yerine çeviren batιl batιlιlar, bölgeyi güvensiz ve istikrarsιz hale getirip adeta bir bιtrak tarlasιna çevirmişlerdir. Böylesine güvensiz bir bölgeden acι, kan, intikam ve öfkenin zirve yaptιğι bu topraklardan her türlü aşιrιlιklarιn çιkabilmesi gayet normaldir. Anormal olan dünyada bir adalet düzeninin olmayιşιdιr. Uluslararasι organizasyon denen kurumlarιn başta bir leş-miş Milletler olmak üzere tamamι güçlülere hizmet etmek için kurulmuş bulunan adaletsiz yapιlardιr. Buralardan insanlιğιn hayrιna bir şey beklemek cehalet değilse safdilliktir. Yani komşularιmιzla sorunumuz var ama bunu biz üretmedik. Aksine biz bununla başa çιkabilmek için çabalamaktayιz. Ancak tabi bütün küresel güçlere meydan okuyabilecek bir güce sahip olmadιğιmιzιn da farkιnda olarak çok ciddi ve titiz çιkardan ziyade insan eksenli bir politika izlenmektedir.

Bunun içindir ki gizli servislerin bölgemize son hediyesi olan IŞİD denen örgütün elindeki vatandaşlarιmιzι 101 gün sonrada olsa titiz bir operasyonla kurtarmιş bulunuyoruz. Bu gerçekten de şapka çιkartιlacak bir başarιdιr. Şimdi insafsιzlar bunu da kιyasιya eleştiriyorlar. Düne kadar niye alamιyorsunuz diyenler şimdi de madem aldιnιz ne verdiniz demeye başladιlar. Belliki bu arkadaşlar çok bol Amerikan yapιmι casus filmi seyrediyorlar. Öyle olmasa avzlarι çιktιğι kadar niye kan yok diye bağιrsιnlar ki...

Utanmasalar(ki utanmayanlarι da çok) bu mültecilere neden kapιlarιmιzι açιyorsunuz diyecekler. Ne yani şimdi kapιmιza gelmiş ve sιğιnmιş bu insanlarι kanlι terör örgütünün insafιna mι terkedelim. Benim ki de soru mu? Bu memlekette sayιlarι az doğru ama öyle bir kitle var ki:

_Vatandaşlarιmιzιn ölmesi için gece dua seanslarι düzenleyenler,

_En iyi Kürt ölü Kürt tür diyecek kadar kafayι faşizmle sιyιranlar,

_Ak Parti yok olsun da isterse ülke tamamen mahvolsun diyenler,

_Tayyib Erdoğanι yok etmek için ülkeyi işgale peşkeş çekenler...

Daha neler, neler...

Bunlar inanιlmaz gibi gelebilir. Fakat ne yazιkki hepsi gerçek. Ve hepsi benim ülkemde oluyor. Allah, omuzlarι üzerinde baş taşιdιğιnι sanan bu gafil zümreye akιl ve fikir ihsan etsin. Başka ne diyelim. Tek tesellimiz bunlarιn sesleri yüksekmiş gibi gözükse de hem sözlerinin kιymetsizliği ve hem de sayιsal azιnlιk olmalarι hasebiyle dikkate değer olmadιklarιdιr. Yakιn bir gelecekte zaten bu ülkeye artιk hiç zarar veremiyecek bir hale gelecekler.

Bölgeyi kan gölüne çevirenler şimdi gelmiş bir ayar verelim diyorlar. Ama yine yanlιş yapmak için çabalιyorlar. Türkiyenin tezlerini dikkate almayan küresel güçler belki kιsa vadede kendi çιkarlarιnι konsolide edebilirler ve bu işten karlι da çιkabilirler ama uzun vadede mutlaka kaybedecekler. Olan malesef mazlum ve mustazaf müslüman sivil insanlara olacaktιr. Kafirler istemese de bölge bir gün mutlaka kendisi gibi olabilme iradesini gösterecektir. Ben buna bütün samimiyetimle hem inanιyorum ve hem de bunun böyle olmasι´nι Rabbimden niyaz ediyorum.

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem
Mainz/Almanya

#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs