Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Millet Vali Coş’un Farkında

Paralel Yapı ve onunla birlikte hareket eden Doğan Medyası’nın yıpratma kampanyalarına rağmen Sakaryalı, Valisi Hüseyin Avni Coş’u kısa sürede tanıdı. Halk, Vali Coş’un devlet adamlığı ve kahramanlıklarının fakında. Paralelciler çamur atmaya çalıştıkça o milletin gözünde daha da büyüyor. Efsaneleşiyor. Paralel Yapı’nın saldırılarına karşılık Sakaryalılar o’nun Sakarya’da ki kadar görev yaptığı diğer illerde de yaptıkları çalışmaları incelemeye, araştırmaya başladılar. Vali Coş’la ilgili yazdığım her yazı sonrası yüzlerce tebrik telefonu ve mail alıyorum. Bu maillerden biri olan Dr. Orhan Demirel’in mailini bugün ki yazımda sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Azîz ve muhterem Hüseyin ÖZÇELİK,

Selâm olsun Hüseyin'i,KERBELA gibi sevenlere.Selât'u selâm olsun;"Ben Hüseyin'denim Hüseyin de bendendir." diyen Nebiler Nebisine.

16.09.2014 tarihli "Vali COŞ Milletin Adamı" yazınızı okudum.Âlâ ki âlâ.Harikuladenin fevkinde akıcı,güzel ve hakikatleri,"gözleri var görmezler!,kulakları var duymazlar!,.." mihvalinde edep,hayadan bihaber kişiler,yeterince utanmışlar mıdır?Yüzleri kızarıp,akşam evlerine gittiği zaman evlatlarının başlarını okşarken,kalpleri sıkışmış mıdır?

Hayatı ve Kur'an'ı tek bir kelimeye indiren ve buna da;"EDEP" diyen Mevlana Celaleddin'i Rumi Hz.'ne ne diyeceklerdir?"inandım de,dosdoğru ol." diyen iki Cihan güneşi Peygamber Egendimiz(s.a.v.)'in yüzüne nasıl bakarlar?Sn.Valimizin 3 yaşında sâbî dediğimiz evladının,"çocuk" olmaya hakkı yok mu?Yalan "havuzu" oluşturanlar,kendi planlarında boğulacaklardır!

Asil,azîz ve lâtif dostumuz,Serdengeçti Ağabeyimiz,adalet ve merhamet sahibi Baba dediğimiz bu Yiğit'e;Bizler,canı/cananı emanet ettik,ederiz Evel Allah.

Benim bilgim dahilinde yazınıza katkı olması açısından,müsaade ederseniz "bir kaç" ekleme yapmak istiyorum.Şöyle ki;

1)-Yazınızda Sn.Vali COŞ'un,Bingöl Depremi sırasında 4 ay gibi kısa bir sürede kalıcı konutlar başta olmak üzere,okul ve diğer kamu binalarının yapımında gayret ve başarısına dem vurularak,verilen ödül de tekrar edilmiştir.

Bununla ilgili Hürriyet Gazetesi'nden Yener SÜSOY'un 06.05.2003 tarihli "Vali'nin evine bak" yazısı ile hakikatler övülürken,17-25 Aralık darbesini gerçekleştir(e)meyen ve Ocak 2014'teki Adana'da Türkmen Gardaşlarımıza giden yardım TIRLARINI durduran,karşı ajanlık faaliyeti yapan "paralel ve yamukların" oluşturduğu şer ittifakının,Sn.Vali COŞ'la ilgili asimetrik harbini maalesef izlemekteyiz.Bilsinler ki bir Türkmen bacımızın iffeti kirletilmiş,can/mallarına hâlel gelmiş ise,bu onur(!),bu paralel ve yamuklara aittir...

1)-Aksaray ilimizde yetki ve sorumluluğunu aşan kağıttan kaplana,haddi bildiren Vali COŞ'tur.(Emasya protokolü için bölge Valilerini Kayseri'ye çağıran(!) yetkiliye)

2)-Trakya'da "duble yol" ile ilk tanışan il,Sn.Vali COŞ'un Kırklareli Valiliği dönemindeki Kırklareli'dir.

3)-Aralık 1930'da Kırklareli'ni ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, üzüm şırasından üretilen hardaliyenin milli içecek olması hakkında talimat ve tavsiyesini.2006'da ülke gündemine getiren yine Vali COŞ'tur.(Ümmet sahurunu eleştiren gazeteciye kapat olması dileğiyle)

4)-Kazandığı tazminatı okul,camii ve ihtiyaç sahiplerine dağıtan Vali COŞ'tur.Mesela Kırklareli'nde Yayla Mahallesi Camisine 5000(beş bin) tl yardım etmiştir.(İsmi hakkında bilgi açıklama hak ve insiyatifi Sn.Vali COŞ'a aittir)

5)-Gittiği her yerde EN ÇOK okul,Sn.Vali COŞ döneminde hayata geçirilmiştir.Öyle ki Üniversitesi sınav sonuçlarına göre Sn.Valimizin görev yaptığı yıllarda Kırklareli,Aydın 1'ncidir.Diğer iller de çift dekart sıra atlamıştır!

6)-Avrupa'da 1.,Dünyada 2. olan Çine Barajı'nı,tabii ki Hükümet ve Devletin motor gücünü de önüne katarak,süresinden çok önce hizmete katmıştır.

7)-Aydın B.B.'nı Sn.Çerçioğlu'nu tehditle yıldıran bazı seyyar satıcıların,kanun/yönetmelik ve mevzuata göre hareket etmesi sağlanmıştır.Yani bir nevi Devletin şefkati kadar, gücü de hatırlatılmıştır!

8)-Adana ilimizde gün geçmezdi ki,adliye koridorlarındaki kavga sahneleriyle anılmasın!Vali COŞ'un,suç ve suç örgütüne yönelik Devletin etkin gücü,STK ve ebeveynlerin katılımı ile;Görev yaptığı dönemde neredeyse "sıfırlamıştır..."

9)-Ortadoğu'ya en önemli açılan kapımız olan Adana'da her türlü müteşebbis faaliyetlerini canlandırmış olup,Adana tekraren iç/dış göç alır duruma gelmiştir.Nisan'daki Portakal Çiçeği festivali,Altın Koza'nın ön plana çekilmesi,dal hastaneleri ile sağlık turizmi ve arkeolojik kazı çalışmaları ile tarihe verilen değeri kelimelerle anlatmaya zaman kifayet etmez.

10)-Necib Fazıl'ın "Ayağa kalk Sakarya"-sına muhatap ve muhabbet ehli bu Yiğidimizin,Azîz ve Celîl olan Allah(c.c.)'ın izni ve inayetle başaramayacağını iş yoktur,Evel Allah.

Her daim Nusret ve muvaffakiyetler Sn.Vali COŞ'la olsun...

Bâki selam,muhabbet ve hürmetlerimi sunarım. Dr.Orhan Demirel”

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs