HEM’den Yılsonu Muhteşem Sergisi

Geyve Kaymakamlık Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergisi düzenlenen bir tören ile “Gültekin Sosyal Tesisleri” nde açıldı.
Editör Editör

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının birlikte okunması ile başladı. 

Geyve HEM Müdürü Mustafa Doğan HEM(Halk Eğitimi Merkezi) Kursları konusunda açıklamalar da bulundu.

İlçe HEM Müdürü Doğan özetle şunları söyledi: “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında; 149 meslek, 15 okuma-yazma, 13 okuma-yazma seviye tespit, 30 spor, 9 aile eğitimi, 17 lise mezunu öğrencilere yönelik destekleme, 32 okullar hayat bulsun, 88 genel olmak üzere toplam 323 kursumuzda 6665 kursiyerimize hizmet verdik. Bunun yanında; 764 açık lise, 186 açık ilköğretim öğrencimiz, adalet-el sanatları teknolojisi-giyim üretim teknolojisi-hasta ve yaşlı hizmetleri alanında 57 açık meslek lisesi öğrencimiz mevcuttur.” Diyen Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Bu kurslarımızın düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda ben ve idareci arkadaşlarımızın yanında okullarımız ile diğer kurumlarımızdan temin ettiğimiz lisans, ön lisans ve lise mezunu öğretmen-uzman ve usta öğreticilerimiz ile beraber başarıyı yakalamış bulunmaktayız. Kursların açılmasında bize her zaman destek olan, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş’e Geyve Belediye başkanı murat Kaya’ya, İlçe MEM Mehmet Doğan’a şükranlarımı sunar mesai arkadaşlarıma teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu.

Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, HEM Kurslarına katılan kursiyerleri başarıları, çalışmalarındaki performansları ve sergiledikleri eserleri için kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Kaymakam İlyas Memiş, bir kursiyerin diplomasını vererek kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü V. İrfan Sırık, tatlı Yarışmasında ilk 3 dereceye girenlerin ödüllerini verdi.

Programa katılan protokol üyeleri birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.

Kaymakam İlyas Memiş ile programa katılanlar tek tek stantları gezerek kursiyerlerden bilgiler aldı. Kaymakam, ebru standında ebru yaptı.

Yarışmaya katılan tatlılar, misafirlere ikram edildi.

Kesme taşlar ile tablo yapmış kursiyer, açık arttırmada satılacağını ifade ederek ebatlarının 140X100 cm olduğunu, üzerindeki boncuk sayısının ise, 161Bin376 adet, kristal elmas kiti, renkli taşlar özel elmas kesimi ile boyutlu, çerçevesi doğal ağaç olup el boyaması, altın yaldızları el ile yapılmış, üzerindeki cam müze camı olup bir kişi 19 ayda yapabiliyor. Değeri ise 12BinTL. Çok harika bir tablo”

HEM Sergisine gezen misafirler sergi ile düşüncelerini açıklarlarken şunları söyledi:

“Bu güne kadar gezip gördüğümüz en güzel sergilerden biri..

“Bu sergide sergilenen eserler çok güzel.”

“Bu yıl sergilenen eserlere çok çok emek harcanmış.”

“Emeği geçenlerin ellerine sağlık.”

“Her biri ayrı güzel.”şeklinde ifade etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs