İki Yüz Ton Karpuz Ziyan Oldu

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlar neticesinde Karasu İhsaniye Köyü’nde 22 dönümlük karpuz tarlası sular altında kaldı iki yüz ton karpuz çürüdü.
Editör Editör

Karasu Ziraat odası Başkanı Fikri Hordoloş, yağışlardan dolayı birçok çiftçinin  ekili arazilerinde büyük hasar olduğunu belirterek, “ Çiftçimizin sigortası olmadığından dolayı sigortadan yararlanamıyor. Çiftçimiz, ektiği ürünün hiçbir masrafını karşılayamıyor. Çünkü sudan zarar gören karpuz atık satılmaz, tüccar almaz, ürün çiftçimizin elinde kaldı ve zarar etti. Devletimizin bu konuda çiftçimize yardım etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

YARDIM BEKLİYORUZ

Fehim Adiç,  isimli çiftçi ise.22 dönüm alanda karpuzun yağmurdan zarar gördüğünü belirterek, geçtiğimiz günlerde aşırı yağan yağmurlar neticesinde, karpuz ekili tarlamız göl haline geldi. Sel suları karpuzun bir kısmını alıp götürürken, bir kısmını kumlara gömdü. Bunu artık tüccar almaz, çünkü zarar gören yerlerden çürümeye başlar. O kadar masraf yaptık, kış karpuzunu tam satma zamanı geldi, yağmur elimizden aldı.

Sular çekilince de karpuzların çürüdüğünü ve sadece 22 dönümlük tarlada 200 ton karpuzdan 10 ton karpuzu kurtarabildik. Bizim sigortamızda yok aylarca uğraştık ve yetiştirmeye çalıştığımız mahsulümüz bir anda yok oldu bizi bu konuda devletin yardım etmesini bekliyoruz” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs