Kemaliye Köyünde Asırlardır Süren 'Deveci Kızlar' Geleneği

Pamukova Kemaliye Köyü'nde asırlardır bayramlarda düzenlenen 'Deveci Kızlar' geleneğinde, köyün erkekleri kadın kılığına girerek eğleniyor.
Editör Editör

Pamukova İlçesi Kemaliye Köyünde her bayramda süregelen gelenekte köyün gençleri kadın kıyafetleri giyerek eskiden eşek ve atlara bağlanan selelerden kocaman bir deve yaparak köyde dolaşmaları Kurban Bayramında da yaşandı.Kadın kıyafetleri giyen köyün gençleri, Deveci başı ve devenin arkasından oynaya oynaya köydeki tüm evleri gezerek “ Deveci kızları geldi “ diyerek evlerden, yiyecek malzeme topluyor. Kadın kıyafetiyle oynaya oynaya topladıkları yiyecek malzemelerini köyün kahvehanesine veya köy meydanına getiren gençler burada oynadıkları oyunlar eşliğinde yiyorlar.


Asırlardır Pamukova İlçesi Kemliye köyünde devam eden “ Deveci Kızları “ geleneğini her Kurban bayramında devam ettiren gençler cep telefonu ile çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşınca bir anda sosyal medya’nın fenomeni oldular.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs