Geyve Ayvası Tescillendi

Sulu ve lezzetiyle fark yaratan Geyve Ekmek Ayvası marka olma yolunda hızla ilerliyor. Geyve Belediyesi ilçenin değerlerinden ayvanın marka tescilini yaptırmak için başvuru yaptı.
Editör Editör

İMZALAR ATILDI

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ile Türk Patent Enstütisi’nin yetkili firması Markatek yetkilisi Baki Demir Geyve Ayvası’nın tescilli marka olması için imzaları attılar. Belediye Başkanı Murat Kaya “Verimli topraklarda yetişen ayvamıza hak ettiği değeri görmesini sağlayacağız. Marka tesciliyle başlayan sürecin ardından herkes yediği lezzetli ayvanın Geyve’de üretildiğini bilecek” dedi.

FESTİVAL YAPILACAK

Geyve Ayvası’nın isim hakkını tescil ettirerek ilçede üretim yapan çiftçinin emeğinin karşılığını alacağını belirten Başkan Kaya “Ayvayı tanıtmak için bir dizi çalışmamız olacak. Festival bunlardan sadece birisi. Ayvadan yapılabilecek her türlü marmelat, içecek ve tüketim maddeleriyle ilgili ürünlerin üretilmesini sağlayacağız. Geyveli çiftçi ürettiği kaliteli ürünün piyasada hak ettiği saygıyı görmesini istiyor” dedi.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs