Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

Dikkat İrtica çιkabilir!!!

Aslι var mι bilmem ancak bir darb-ι mesel olarak anlatιlιr. Güya Kastamonu da bir küçük yerleşim biriminin girişine vatandaşlar; „Dikkat daş düşebilür, ayu çιkabilür“ diye bir levha asmιşlar.

Son günlerde dört bir yanιmιz yöremiz ateş çemberinde olmasιna rağmen ve ülkemiz bütün enerjisini bu ateşten etkilenmeden çιkabilmek ve bu ateşte yanmakta olan insanlardan nasιl yapar da bir cana daha hami olur kol kanat gererim diye gece-gündüz çabalarken nice zamandιr pek sesleri çιkmayan kendisini ülkenin kahyasι sanan „iyi saatte olsunlar“ takιmι yine basmιşlar vaveylayι: „İrtica“ geliyor, başörtüsünü ilkokul çağιnda çocuklara taktιrmak da ne demek oluyor. Atatürkümüzün kemikleri sιzlιyor. Birileri devrimlerin canιna okuyor. Efendim ikide bir de CHP denen partiye çağrιlar yapιlιyor. Neredesin ey CHP, görmüyormusun ki irtica almιş başιnι yürüyor.

Toprağι bol olsun Din düşmanι olan Türkan Saylan bir zamanlar şöyle demişti: „Bize namaz kιlan değil bale yapan kιz çocuklarι lazιm“.

Şimdilerde Hüseyin Aygün denen „densiz-dinsiz ve de edepsiz „insanιmιza ve onun değerlerine utanmadan hayasιzca hakaret ediyor.

Gezi zekalιlarιn gezi kalkιşmasι esnasιnda mahalle baskιsιna rağmen duruşunu bozmayan devekuşu görünümlü „minik serçe“ nam-ι diğer Sezen Aksu denen şarkιcι bozmasι da sanki çok merak eden varmιş gibi bu konuda görüş beyan edip hakaretler savurmuş ve kendisini kapatmaya kimsenin gücünün yertmeyeceği mealinde bazι zιrvalarda bulunmuş. Dahasι kendisini „eski müftü“ diye tanιtan İhsan Özkes namιnda bir CHP li vekil televizyon ekranιnda hiç utanmadan sιkιlmadan karşιsιndaki hanιmefendiye; „Siz müslümanlιğιnιzι CHP`ye borçlusunuz“ diyebiliyordu.


İrtaca niye hortladι?


Efendim hortlayan, pörtleyen bir şey yok ortada. Birileri kendilerini millete anlatmak ve proje hazιrlayιp beğendirmek yerine yine çamura yatmanιn peşine düşmüş. İyi de bu metodlarιn artιk hepsi eski Türkiyede kaldι. Bu usuller yani usulsüzlükler artιk Rus parasι ile beş para etmiyor. Kimse bu arkadaşlara bunlarι anlatmιyor mu? Bunlar gerçekten bu ülkede mi yaşιyor. Yoksa “paralelcilerle” haşιr-neşir olmaktan mütevellit paralel bir evrene göç ettiler de bizim mi haberimiz yok.

Bunca zιrvalamanιn tek sebebi var. O da şu: Geçtiğimiz günlerde resmi gazetenin mükerrer sayιsιnda yayιmlanan bir yönetmelikteki bir kelime değişikliği. Evet bunca saçma açιklamalarιn sebebi bu işte. Dünyanιn hiç bir ülkesinde olmasι mümkün olmayan(Pardon belki eski Burgiba dinazorunun Tunusunda olabilir) bir garabeti bakanlar kurulu düzeltiverdi. Zira orada mevcutlu bulunan yönetmelik maddesinde “baş-açιk” ifadesi bulunuyordu. Bakanlar kurulu da bu ifadeyi kaldιrdι. Yapιlanιn hepsi bu. Evet hepsi bu.

İyi güzel de bu zaten olmasι gereken değil mi? Sen devlet olarak benim evlâdιmιn nasιl giyinip nasιl giyinmeyeceğine ne karιşιyorsun? Bu çocuk benimse yani ebeveyni ben isem ve nafakasιnι ben temin ediyorsam nasιl giyineceğinden sana ne?

Vay efendim bunlar daha „sabi- sübyan“ çocuklarmιş, 10 yaşιnda çocuğa başörtüsü mü takιlιrmιş, yarιn ana okuluna da çocuklar başlarιnι örterek gelirlerse ne olacak mιş da mιş da mιş...

Ne olmuş herkes evladιnι dilediği gibi giyindirir. Çocuk reşit olduktan sonra ister başιnι örter, isterse de açar. Bir zamanlarιn „ulus devlet“ uydurmasι bütün bu haklarιn sahibi olarak kendini konumlandιrmιştι. Fakat o „faşist“ anlayιşlar artιk çok eskilerde kaldι. Bu zamanιn ebeveynleri artιk evlatlarιnι „eti senin kemiği benim“ diyerek teslim etmiyorlar tam tersine her aşamada hesap soruyorlar. Gerçi bazen kantarιn topuzu kaçιyor ama şimdi mevzumuz bu değil.

Hüseyin Aygün denen bu „adüvvüllah“ konusunda fazlaca bir şey söylemek gereksiz. Zira adam vazifesini hakkιyla ifa ediyor.

Ancak son zamanlarda CHP`yi „dindarlaştιrmakla“ görevlendirilmiş bulunan müftü eskisi (müfti özellikle demiyorum) beyefendi ya „zιr cahil“ yahutta profesyonel bir „yalancι“. CHP`nin bütün tarihi İslâm düşmanlιğι ile geçmiş olmasιna rağmen bu adam ne zιrvalιyor. 18 yιl boyunca bu ülkenin müslümanlarι „ezanlarιnι“ bile huşu içinde dinleyemedi. Camilerin satιlanlarι dιşιnda ahιr yapιlanlar ve hatta sιrf intikam olsun diye meyhane ve kerhaneye bile çevrilenler varken; Kuràn öğrenmek için elif cüzlerini ahιr ve damlarda jandarmadan saklayan insanlar hâlâ hayatta iken bu adam ne saçmalιyor. Böyle bizim zekamιzla alay etmeye kalkιşan bu adam eski müftü oldum diye kendini ne sanιyor acaba? Allah müftülere ayrι muamele yapmayacak. Tam, tersine Allah ile aldatanlarι en ağιr bir şekilde cezalandιracak. Ekran ekran gezip Din düşmanlιğι ile malum bir partide görevli olmasι yetmiyormuş gibi bir de CHP`yi dindar diye pazarlamanιn adι olsa olsa hem „kel hem fodul“ deyimidir. Ben bu adama son olarak şunu söyliyeceğim. Ağir ol! Müftü efendi seni adam sansιnlar. Siyasi simge-mimge laflarι da artι çok bayatladι. Bir yönetmelikteki bir garabet düzeltilmiştir. Memleketimize hayιrlι olsun. Aslιna bakacak olursak daha düzeltilmesi gereken binlerce yönetmelik var. Zaman içinde elbette ki hepsi de düzeltilecek. Chp`nin müftü vekili sözümona partiyi dindarlaştιrmakla görevli ama aklι sιra „dindarlaşmak“ yerine „dini darlaştιrmanιn“ yollarιnι arιyor. Bu vekil marifetiyle CHP üzerinde bulunan din düşmanι algιsι yahutta etiketini temizlemek kimin fikri idiyse tam bir fiyasko. Zamanιnda Yaşar Nuri gibi hakikaten ciddi bir alim bilgisine sahip olan bir adam bile bu partiye din adιna bir katkι yapamadι da sen mi yapacaksιn. Hiç olacak iş mi? Deniz Baykala peygamber övgüleri dizen Yaşar Nuri bir zaman sonra CHP ve Din konusunu anlatιrken şöyle diyecektir: „Ne zaman içinde Allah geçen bir cümle kursam CHP grubu üzerime çullanmaya başlιyordu“. Bilmem anlatabildim mi? Müftü Efendi!

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem

Mainz/Almanya

#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs