Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

Kobane Düşerse...

Siz bakmayιn HDP lilerin Kobane düşerse ifadesinden sonra esip savurduklarιna. Yada işte efendim oralarda kardeşlerimize katliam yapιlacak endişeliyiz, bιrakιn bizi gönüllü olarak savaşalιm ve kardeşlerimize sahip çιkalιm, hükumet bize nasιl olsa sahip çιkmιyor ve çιkmayacak. B

u laflarιn hepsi beylik... Hepsi laf-ι güzaf... Hepsi zιrva...

Bunlarιn hiçbiri doğru değil. Kobane den kaçan sivil Kürt kardeşlerimize Türkiye kucak açmιştιr. Tιpkι Esed canisinden kaçan Arap kardeşlerimize yaptιğι gibi. Türkiye dinen kardeşi olmayanlara da insanlιk kardeşliği adιna sahip çιkmιş ve „ayyιldιzlι al bayrağιn gölgesine, merhamet ve kudretine sιğιnan hiç kimsenin etnisitesine, mezhep yahut meşrebine bakmadan herkese kucağιnι“ açmιş ve bütün dünya`ya insanlιk nasιl olurmuş bir kez daha göstermiştir.

Bugün bu ülkeyi yönetmekte olan Müslüman kadrolar hemen her işe „ülkenin menfaati ise her yol mübahtιr“ gözü ile bakamazlar. Buna ne vicdanlarι ve nede o vicdanlarι inşa eden dinleri izin vermez. İnsanlar kan ağlarken „elinde pipet petrol varili aramaya kalkan“ nadanlar ve aslandan geri kalanι üleşen çakallar gibi yapamaz bu ülkenin imanlι kadrolarι. Başkalarιnιn emir ve dayatmalarι artιk çok eskilerde kaldι. Bu ülkenin yöneticileri kimseden akιl soracak değildir. Bu bölge ile akla ihtiyacι olan birileri varsa onlar da „vicdanιnι cüzdanιnda kaybetmiş olan batιlιlardιr“.

Batιl batιnιn petrol ve veled-i zinasι İsrailìn güvenliği sözkonusu olmadιğι sürece bu coğrafyada ne kadar insanιn öldüğü umurunda bile olmaz. Dahasι ne kadar fazla ölürse o kadar keyif alιrlar. Zira onlar için Müslümanlar zaten öteki konumundadιr. „Ötekidir yani şeytandιr. Şeytan ise düşmandιr ve behemahal yok edilmelidir“.

Kendi içimize yerleşmiş bulunan İslâmιn ve bütün müslümanlarιn düşmanι durumunda olan kafasι kirada batι yanlιsι zavallι güruha ne demeli peki.

Ben kişisel olarak bu ülkenin geçmişte faşist kaygιlarla ve beyaz Türklerin konforu sebebiyle tüm müslümanlara müslüman olduklarι için ama Kürtlerimize ise hem „Müslüman ve hem de Kürt olduklarι için iki defa zulmettiğini“ defalarca yazdιm. Geçmişte çok eskilerde bu ve benzer haklarι savunduğum için en dindar çevrelerden bile çok acayip eleştiriler aldιm. Namazιnda niyazιnda insanlar bile bu Kürtler de amma da çok oluyor ha demekten kendini geri alamιyordu. Ülkede 30 yιldan bu yana terör estiren çoluk-çocuk demeden katleden hatta genellikle de Kürtleri katleden „kan dökmeyi tarz haline getirmiş“ bulunan bir terör örgütünden kιsa zaman içinde kendisini inkar etmesi beklenemez. Bu uzun soluklu bir zaman ister. Onun için zaten bunun adι „çözüm süreci „olarak tespit edilmiştir. Türkiyenin cesur kadrolarι, „beyaz Türk ve beyaz Kürtler ile siyaset esnafι, din baronu ve silah tüccarlarιna“ rağmen ortaya muazzam bir irade koyarak memleketin en önemli meselesini silahlarι bιrakmak şartιyla kökünden çözme kararι aldι. Suriyede meydana gelen müessif olaylardan sonra kanlι katil Esed Türkiyeden intikam alιrcasιna daha evvel insan yerine bile koymadιğι Kürtleri bu defa da en az kendi kadar cani bir örgüt olan PYD nin eline bιrakιnca sanki „Kandile yağ takviyesi yapιlmιşcasιna“ kandil parlamaya başladι. Öyleki bu ortamι fιrsat bilen bazι ahmak ve kιt akιllιlar kodesteki Öcalanιn halk nezdinde itibarιnι yerle bir edip „meftunu olduklarι gizli servislerin değirmenine su taşιmak için“ kuklalarιna verdikleri bir emirle yaklaşιk bir hafta içinde 38 tane insanιmιzιn kanιna girdiler. Şehirleri, sokaklarι, mağazalarι, dükkanlarι, okullarι, yurtlarι ateşe verdiler. „Ortaçağ vandalizmini hortlatιrcasιna“ kendi kardeşlerini hunharca katlettiler. Daha düne kadar silah bιrakmayι kabul ettik diyen çevreler kulaklarιna kim ne fιsιldadιysa şimdi tam zamanι biz de bizim Kürtleri ayaklandιralιm ve „büyük Kürdistanιn“ kurulmasι için kahramanca Kürt gençlerinin ölümünü sağlayalιm ve bu sayede Türkiyenin yükselmesini durduralιm. Bre gafiller, bre ahmaklar siz hiç tarih de mi okumazsιnιz. Kayιğιna bindiğiniz o gizli servisler işleri bittiğinde sizi de buruşturup bir „sümük mendili gibi“ sokak ortasιna atacaklar. Bunu bile göremiyecek kadar kör müsünüz? İnsaf yahu. Aranιzda Öcalan kadar bile basirete sahip bir ileri görüşlü adam da mι yok. Bu ne acayip bir gaflet ve dalalet.

Kobane düşerse barιş bozulur muş da vay efendim şu olurmuş da bu olurmuş. Siz kim oluyorsunuz yahu. Siz Kürtlerin kaçta kaçιnι temsil ediyorsunuz ki böylesine üst perdeden esip savuruyorsunuz.

IŞİD denen cani örgüt kötü, iyi ama daha düne kadar PYD denen sizin örgütünüz de Kürtlere olmadιk işkenceler yaptι. Siz çok „matah bir örgüt“ müsünüz ki... Bak işte bir hafta içinde kιrka yakιn vatan evladι Kürt insanιmιzι vahşice öldürdünüz. Sizin elinizde biraz güç olsa Allah muhafaza kimbilir daha ne şeni cinayetler işlersiniz.

Benden size tavsiye akιllι olun. Ve sağduyulu davranιn. Büyük Kürdistan diye hayal ettiğiniz şey ancak ABD ve onun gayr-i meşru çocuğu İsrail için „ileri karakol“ olmaktan öteye bir şey değildir. Kobane elbette düşmesin. Ama orada artιk sivil halk olmadιğιna göre hiç kimse Türkiyeden terör örgütlerine yardιm etmek gibi akla zarar bir şeyler talep etmesin. Türkiye büyük devlet olarak üzerine düşeni fazlasιyla yapιyor.

Son söz: Siz, „Beyaz Kürtler ve beyaz Türkler, liboş artιklarι, eski marksist bozmalarι, din baronlarιnιn kapι kullarι“, isteseniz de istemeseniz de Türkiye kendi kardeşleri ve vatandaşlarι olan Kürtler ile barιşacaktιr. Hem sadece onlarla değil çevre Kürtler ile de ve diğer halklar ile de en üst seviyede dostluk ilişklileri tesis edecek ve „büyük medeniyet“ yolundaki haklι ve emin yürüyüşüne devam edecektir. Zira milletin önünde hiçbir güç duramamιştιr, bundan sonra da duramayacaktιr, Herkes bunu böyle kafasιna soksun.

Baki Selam ve Saygιlarιmla.


Ömer Erdem

Mainz/Almanya

#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs