Geyve'de Deprem Korkuttu

Merkez üssü Geyve'nin Taşoluk Mahallesi olan deprem Saat 20.11'de yerin 7.6 derinliğinde meydana geldi.
Editör Editör
Depremle birlikte vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Yaklaşık 4 saniye süren deprem Geyve ve Pamukova ilçelerinde korku yarattı.

Sakarya Bilecik sınırında bulunan Geyve ilçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan merkez üstü Taşoluk Mahallesi olan 4.5 büyüklüğündeki deprem Sakarya ve Bilecikte hissedildi


Kandilli Rasathanesini kayıtlarına göre deprem 4.5 büyüklüğündeki deprem saat 20.11 sıralarında yerin 7.8 kilometre altında meydana geldi. Geyve Pamukova Osmaneli ves Bilecik illerinde de hissedilen yaklaşık 5 saniye süren depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmazken deprem paniği yaşayanlar kendilerini sokağa attılar.


Pamukova'da hissedilen depremle sokağa çıkanlar 'Alttan siddetli bir şekilde vurdu.'diyerek korkularını anlattılar.


Bu arada depremin hissedildiği Geyve ve Pamukova ilçelerinde polis ve jandarma ekipleri ilçe merkezlerinde devriye görevlerini artılırlarken, hastanelere ise deprem sonrası gelen olmadığı da belirtildi


BİLECİK'TE HİSSEDİLEN DEPREM KISA SÜRELİ PANİĞE NEDEN OLDU


Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Taşoluk köyünde meydana gelen deprem Bilecik'te de hissedildi. Edinilen bilgilere göre, merkez üssü Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Taşoluk köyünde olan ve yerin 7,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem Bilecik'te de hissedildi. Deprem, vatandaşlara kısa süreli panik yaşatırken, üst katlarda oturan insanlar evlerinin önüne indi.


Hissedilen deprem sonrası Bilecik?in tüm ilçe ve köylerinde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.


BURSA'DA DA HİSSEDİLDİ


Sakarya'nın Geyve ilçesinde saat 20.11'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem, Bursa'da da hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, depremin merkez üssü Geyve'ye bağlı Taşoluk olarak kaydedildi. 7.5 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı, başta Bursa olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.


Meydana gelen sarsıntıda Bursalılar korkulu anlar yaşadı.


Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs