Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Özkoç’un Son Şansı

CHP Sakarya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç, önceki gün bir yerel gazeteye yaptığı açıklama da partisinin Antalya’da düzenleyeceği seçim kampına müdahil olacağını söyleyerek 2015 Genel Seçimlerine CHP örgütlerinin hazır gireceğini ifade etmiş.

Özkoç’un açıklamasında kastettiği Sakarya örgütü ise Özkoç’un hayal dünyasında yaşadığını söyleyebilirim. 30 Mart Yerel Seçimleri ve ardından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamasında ağır yara alan CHP kan kaybetmeye devam ediyor. Oy oranı yüze 9’lara düşen CHP’de Pamukova, Karasu ve Geyve dışında açık bir tane ilçe başkanlığı yok. İl Başkan’ı Oğuz Can Curoğlu üç kişiyle yönetimini götürmeye çalışıyor. Terhisi uzayan asker psikolojisinde görevden alınacağı günü bekliyor. Gençlik kolları epeydir ortalarda yoklar. Kadın kolları ise daha çok birbirlerine ev gezmesi yapıp gezi fotoğraflarını parti faaliyeti gibi sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar.

Milletvekili Özkoç’un, CHP Sakarya il ve ilçe örgütlerinin durumundan bi haber olması mümkün mü? Muhalefetin gücünden çekinen CHP Genel Merkezi il ve ilçe kongrelerini erteledi. Seçimlere altı ay kala il ve ilçelere atamalar yaparak seçimlere gitmeyi planlıyorlar. Özkoç’ta bu atamaları bekliyor.

Parti MKY’sine giremeyen Özkoç, 2015 Genel Seçimlerinde İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerden seçimlere girme şansını kaybetti. Ayrıca Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin, Özkoç’un Sakarya dışında başka bir ilden aday olmasına karşılar. Özkoç mecburen Sakarya’dan aday olacak.

Özkoç, mevcut CHP örgütleri ile seçimlerde hezimete uğrayacağını biliyor. Bu nedenle CHP Sakarya örgütlerinin atanmasında tek yetkili olmak istiyor. Muhtemelen de bu yetkiyi genel merkezden alacak. Atama yetkisini alsa da Özkoç’un işi zor. Çünkü CHP Sakarya’da paramparça. Bir yanda Ecevit Keleş, Ümit Usal, Şaban Kalubra hizipleri diğer yanda Vahit Serbes, Necdet Çakar ve Engin Özkan vb. hizipleri var.

Özkoç’un bu hiziplerle sorunu var. CHP İl Kongresi’nde bu hizipler Ecevit Keleş ismi altında Özkoç’a karşı birleşmişlerdi. Özkoç’un göstereceği il ve ilçe başkanlarının bu hiziplerin onaylaması gerekiyor. Özkoç sadece kendine göre il ve ilçe başkanlarını belirlerse bu grupların hiç biri genel seçimlerde çalışmazlar. Bu nedenle Özkoç, CHP Sakarya Örgütü içinde yer alan hiziplerin çoğunun evet diyebileceği il ve ilçe başkanları bulmak zorunda.

Seçimlerin normal zamanı olan 7 Haziran 2015’te yapılması halinde Özkoç en geç Ocak ayının sonunda harekete geçmek zorunda. Mart başına kadar da il ve ilçe başkanlarının atamalarının yapılması gerekir. Öte yandan Özkoç’un seçtiği il başkanı karizmatik, lider vasıflarını taşıyan ve partililer üzerinde olduğu kadar kamuoyu üzerinde de ağırlığı olan biri olmalıdır. Başka türlü bir il başkanı ile CHP’nin bu kadar dağınıklığı çözülemez. Özkoç’un işi çok zor. İl ve ilçe başkanlarının atanması 2015 genel seçimler öncesi Özkoç’un son şansı. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs