Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Bülbülle, MHP sıfır çeker

MHP’de Mehmet Erdoğan yönetiminin, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasıyla başlayan istikrarsızlık devam ediyor. İl Başkanlığı’na atanan Levent Bülbül toparlayıcı olmak yerine, yönetim anlayışı ile partisini daha da çok böldü. Kaosa sürükledi. Bülbül’ün il başkanlığı döneminde MHP’de enteresan sayılabilecek ve parti tarihinde yaşanmayan olaylara şahit olduk.

İl Başkanı Bülbül, Sakarya’daki tüm ilçe başkanlarını sırasıyla görevden aldı. Görevden almalarda hızını alamayan Bülbül, kendisinin ilçe başkanlığına atadığı isimleri bile görevden aldı. Atanan bazı ilçe başkanları ise görevlerinden istifa ettiler. Hatta 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi muhtar adayı olmak için görevini bırakan ilçe başkanı bile oldu. En son olarak ta Bülbül, Akyazı İlçe Başkan’ı Ahmet Birinci’yi resmi olarak görevden almadan Birinci’nin yerine yeni bir ilçe başkanı atadı.

MHP kulislerinde İl Başkan’ı Bülbül’ün bu görevden almaları kendisine milletvekilliği yolunu açmak için yaptığı konuşuluyor. Kulislere göre Bülbül, ilçe teşkilatlarında ki Milletvekili Münir Kutluata, Orhan Ünver ve Recai Coşkun’a yakın isimleri saf dışı ederek teşkilatları tamamen kendi etkisi artına almak için ilçelerde revizyona gidiyor. Bülbül’ün önümüzde ki günlerde ilçelerde yaptığı revizyonu il yönetiminde de yapmaya hazırlandığı yine kulis bilgileri arasında.

Bülbül’ün revizyonları sonrası MHP tabanı adeta parçalara bölündü. Bülbül ve atadığı ilçe başkanlarının tabanda bir karşılıkları yok. Parti’de birlik, beraberlik ve partililerin birbirlerine neredeyse sevgi ve saygısı kalmadı. Parti içinde kadim MHP töresi ve teşkilatçılığının yerini adamcılık ve adam kayırmacılık aldı.

İl Başkan’ı Bülbül, her ne kadar basın önüne çıkıp partisinin 2015 Genel Seçimlerinde en az 3 milletvekili çıkaracağını söylese de kendisi bile buna inanmıyordur. 30 Mart Yerel Seçimlerinde bir önceki yerel seçime göre oy kaybı yaşayan MHP 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamasında ise CHP ile birlikte hezimete uğradı.

Bülbül’ün milletvekili listesinin başında yer alması halinde atadığı ilçe başkanları ve yönetimleri dışında hiçbir MHP’li Bülbül için çalışmaz. Hatta ülkücü tabanın Bülbül’e oy vereceğini bile düşünmüyorum. 2011 Genel seçimlerinde MHP tabanı, Münir Kutluata’nın milletvekili listesinin birinci sırasında yer almasına tepki göstererek partisine oy vermedi. MHP yüzde 1 gibi bir oyla milletvekili çıkartırken Kutluata’nın milletvekili olmasını Enver Toçoğlu sağladı.

MHP, 2011 genel seçimlerine kıyasla bugün daha kötü durumda. Genel seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen MHP’den milletvekili adayı olmak isteyen bir tek isim dahi yok. Milletvekili adayı olması halinde Bülbül, Kutluata kadar şanslı olmayacak. Kutluata’nın kendisini Meclis’e taşıyan bir Enver Toçoğlu’su vardı. Hiç kimse Bülbül’ün taşıyıcısı da olmaz. Kısaca sürekli kan kaybeden ve parçalara bölünen MHP, Levent Bülbül’ün milletvekili listesinde yer alması durumunda Sakarya’dan sıfır çeker. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs