Vergi Dairesi’nden Açıklama

Geyve Vergi Dairesi Müdürü Gaffar Koçak, mali müşavirler, serbest muhasebeci, esnaf temsilcileri ve odalar başkanları ile toplantı yaptı.
Editör Editör

Toplantı da 6552 sayılı Torba Yasa ile ilgili vergi borçlarını ilgilendiren 73 ile 74. Maddeleri ile ilgili bilgi veren Vergi Dairesi Müdürü Koçak: “Bu maddeler ile büyük çoğunluğu esnafımızı ilgilendiren, vadesi 30 Nisan 2014 tarih ve öncesi vergi borçlarını mükelleflerimizin talepleri doğrultusunda 1, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ve 2 ayda bir olmak üzere, ilk taksitin Aralık 2014 ayında ödenmeğe başlanmak üzere taksit imkânı getirilmiştir.” dedi.

Taksit yapılan borçlar ile ilgili hesaplanan gecikme zammı veya faizlerin tamamının silineceğini vurgulayan Vergi dairesi Müdürü Gaffar Koçak; başvuruların başladığını belirtti.

Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımıza bu yasanın duyurulmasında hep beraber davranmamız gerekmektedir.” Diyen Koçak; Mükelleflerin Vergi Dairesi’ne bizzat müracaat edebilecekleri gibi en yakın Vergi Dairesi’nden Faks yolu ile veya internet ortamında gönderilebileceği gibi PTT yolu ile de gönderilebileceğini açıkladı.

Koçak sözlerine devam ile: “Taksit yaptıran mükelleflerimize banka ve kamu kurumlarındaki haciz v.s. nin yasalar ölçüsünde giderileceğini kaydeden vergi dairesi müdürü müracaat etmeyen mükelleflerimizin haciz ile karşı karşıya kalmaları kaçınılmaz olacaktır.”dedi.

Geyve Vergi Dairesi Müdürü Gaffar Koçak; bu yasaya göre taksit yapılamayan adli para cezası, diğer para cezaları ve diğer alacaklar ile ilgili; 6183 sayılı yasanın 48. Maddesine göre Vergi Dairesi’nin taksit yetkisinin olduğunu belirtmiştir. Taksit talep eden mükelleflere yasalar ölçüsünde yardımcı olunacağını kesin bir dille ifade etmiştir.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs