Bağ-Kur'luya emeklilik imkânı

SGK'ya olan borcunu ödemediği için sigortalılık süresi durdurulan, bu sebeple de emekli olamayan binlerce Bağ-Kur'luya emeklilik imkânı getirildi.
Editör Editör

2008 yılında gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu sonrasında, SGK’ya kayıtlı olmalarına karşın 30.4.2008 tarihi itibarıyla beş yılı aşan süreye ilişkin prim borcu bulunan Bağ-Kurluların, prim borçlarını 3.8.2009 tarihine kadar ödememeleri halinde, bu sürelerin sigortalılık süresinden sayılmayacağı öngörülmüştü. Bu düzenleme sonucunda birkaç yıl içerisinde birçok Bağ-Kurlu silinen sigortalılık süreleri nedeniyle emekli olamadıklarını anlamıştı ve 2011 yılında çıkartılan 6111 sayılı Kanun ile söz konusu primlerin peşin olarak ödenmesi şartıyla emekli olma imkânı sağlanmıştı.

PEŞİN ÖDEME

Aynen 2011 yılındaki düzenlemeye benzer bir fırsat, yaklaşık bir ay önce yayınlanan Torba Yasa ile de getirildi. Böylece prim borcu olduğu için sigortalılık süresi durdurulan Bağ-Kurluların 31 Aralık 2014’e kadar SGK’ya başvuruda bulunmaları ve durdurulmuş sürelere ilişkin hesaplanan tutarları en geç 2 Şubat 2015’e kadar ödemeleri halinde, bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek. Dolayısıyla primleri eksik olduğu için emekli olamayan bu Bağ-Kurlular borçlarını peşin ödeyerek hemen emekli olabilecekler.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs