MHP'de kongre takvimi belirlendi!

MHP'de geçtiğimiz hafta sonu yapılan MYK toplantısında kongre kararı alındı. Kongre takvimi de belirlendi. Kongreler 17 Kasım 2014'te başlayacak ve 2015 yılı Şubat ayı sonuna kadar tamamlanacak.
Ali ARICI Ali ARICI

MHP'de kongre takvimi erkene alındı. Önümüzdeki yılın sonunda tamamlanması gereken kongre takvimi MHP Başkanlık divanının hazırladığı rapor ve MHP MYK'sında alınan karar neticesinde resmi olarak 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacak. İlk olarak İlçe başkanlığı seçimleri yapılacak. Daha sonra ise İl başkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. İl başkanlığı seçimi kongrenin bitim tarihi olan 2015 yılı Şubat ayı sonuna kadar yapılmış olacak.


İL VE İLÇE BAŞKANLARI MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAMAYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi MYK'sın da alınan bir başka karar ise yeni seçilecek İl ve İlçe başkanlığı milletvekilliği seçiminde aday olamayacaklar. Bu karar neticesinde Mevcut İl başkanı Levent Bülbül'ün bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise partililer tarafından merakla bekleniyor.


KONGRE KARARI NEDEN ALINDI 

Edinilen bilgiler doğrultusunda kongrenin erkene alınmasıyla ilgili gerekçenin ise, "Belediye seçimlerinde bazı teşkilat başkanlarının ve bazı teşkilat yöneticilerin belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için görevlerinden istifa etmeleri neticesinde teşkilatlarda oluşan boşluk olduğu belirtiliyor. Bir başka gerekçe ise önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlere teşkilat seçimlerini bitirip yeni oluşacak teşkilatlarla bir rüzgâr yakalayarak seçimlerden başarı ile çıkmak" olduğu belirtiliyor.


BÜLBÜL: "KONGRELERDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ"

MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül kongre süreciyle ilgili SakaryaHalk Gazetesi'ne yaptığı açıklamasında "Genel Merkezimiz aldığı karar neticesinde kongrelerimizi 17 Kasım'da başlatacapız. Bu yönde hazırlıklarımıza başladık. Kongrelerimiz 2015 yılında yapılacak genel seçimlere yönelik gücümüzü dahada arttıracaktır.Kongrelerimizi selamatle gerçekleştireceğiz dedi.


"HUZURSUZLUK ÇIKARANLAR ADLİ MAKAMLARA BİLDİRİLSİN"

Öte yandan 26 Şubat tarihine kadar tamamlanması istenen kongre süreci ile ilgili teşkilatların genel merkezde hangi yetkililerle görüşmesi gerektiğini de dile getiren Bahçeli, kongre sürecindeki birlik beraberliğin önemine dikkat çekti, "huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar kim olursa olsun adli makamlara bildirilsin" dedi.


İŞTE DEVLET BAHÇELİ'NİN O AÇIKLAMASI:

"Partimiz, normal tarihi 7 Haziran 2015 olan 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ni ikinci bir kurtuluş mücadelesi için fırsat ve imtihan sahası olarak görmektedir. Bu kapsamda teşkilatlarımızın canla, başla ve hevesle çalışmalarını yoğunlaştırmaları vazgeçilmez bir önemdedir...


Yukarıda belirtildiği üzere belde, ilçe ve il kongrelerimiz 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacak, Aralık ve Ocak aylarında sürecek, en geç 26 Şubat 2014 tarihinde tamamlanacaktır. Tüm teşkilatlarımız, bu tarihler arasında kalmak kaydıyla kongrelerini icra edecekler, sürekli Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'yla diyalog halinde olacaklardır. Lazım gelen tüm hazırlık ve çalışmalar şimdiden başlatılacaktır. Kongre takvimi içerisinde, demokratik olgunluk ve sağduyuyla "Onbirinci Büyük Kurultayımız"a giden süreç sabır ve dikkatle aşılacaktır."


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs