Geyve İmam-Hatip Okulları ve Mezun Derneği GİMDER İl Toplanlantısında

Sakarya il ve ilçe imam hatip lisesi ve ortaokul müdürleri ile imam hatip okulları mezun dernek başkanları, il milli eğitim müdür yardımcıları SİMDER’ in organize ettiği toplantı da bir araya geldi.
Editör Editör

Toplantıda il ve ilçelerimizde ki    imam hatip okulların mevcut durumları, fiziki sıkıntılar, derslik ihtiyaçları ,  ikili öğretimin vermiş olduğu verimsizlik, okul ihtiyacı olan bölgeler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda ele alınan konular çözüme kovuşturulması için raporlanarak vali Hüseyin Avni Çoş'a aktarılması ve yerelde  aşılamayan konuların ÖNDER vasıtasıyla Başbakanlığa sunulması  kararlaştırıldı.    Toplantı da Geyve’ yi temsilen Geyve İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları derneği  (GİMDER)  kurucu başkanı  Mutlu Ertuğ, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, Müdür Yardımcısı ve Geyve Eğitim-Bir Sen Başkanı  İbrahim Özkan, Geyve İmam-Hatip  Ortaokulu Müdürü Ali Demir katıldı.

                Toplantıda söz alan Geyve İmam Hatip Ortaokul müdürü Ali Demir, geçen sene eğitim ve öğretimimizi imam hatip yurdunda zor şartlar altında gerçekleştirdik. Bu sene imam hatip lisemizin okulu tamamlanınca yeni yerine geçti, biz de diyanet vakfı binasından çıkan imam hatip lisemizin yerine geçtik. Ancak bu sene öğrenci talebi çok fazla olduğundan diyanet vakfı binamızda öğretmenler odasını dahi sınıfa çevirdik. Seneye açacak tek bir sınıfımız dahi yok,  ilçemizin imam hatip  okullarımızın her zaman yanında yer alan  sivil toplum kuruluşu GİMDER  yönetiminin  gayretleriyle 24 derslikli Geyve  İmam hatip orta okulu  yatırıma alındı. Ancak inşaatımız bürokratik  engellere takıldı ve hala başlamadı, bu konuda yardımcı olunmasını rica ediyorum açıklamasında bulundu.

Geyve İmam Hatip Okulları Mez. Ve Mensp. Dern kurucu başk. Mutlu Ertuğ’ un  yaptığı açıklamada ; GİMDER yönetiminin organizesinde gerçekleştirdiğimiz Geyve anadolu imam hatip lisemizi tamamladık ve hamdolsun bu sene eğitim ve öğretime başladı, okulumuz her türlü donanımıyla bölgemizde örnek okul haline geldi, ilçe halkımızın okullarımıza çocuklarını göndererek geçmişte olduğu gibi  imam hatip okullarına sahip çıkmasını diliyoruz. GİMDER yönetimi olarak geçen sene büyük uğraşlarla 24 derslikli Geyve İmam Hatip ortaokulunu yatırım programına aldırdık, ve hamdolsun eski valimiz  Mustafa Büyük’ ün   gayretleri ve derneğimizin öncülüğünde okulun yerini  merkezde ve ulaşımı kolay olan Geyve anaokulunun yanında ki  7000 metrekare alana yapılmasını kararlaştırdık.   İl özel idarenin kapanmasıyla  okulu yapacağımız  yerin hazineye devri söz konusu olduğundan  Geyve İmam Hatip ortaokulunun inşaatına başlamada sıkıntılar yaşıyoruz. açıklamasında bulundu.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs