Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Sakarya, Yerli Otomobil Üretimine Çok Yakın

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, arife günü Sakarya’ya ani bir ziyaret gerçekleştirmiş, bu ziyarette helikopterle Ferizli, Kaynarca ve Karasu’da ki serbest sanayi bölgelerini havadan incelenmiş ve ardından da Sakarya Üniversitesi’nde yerli otomobil ile ilgili bir toplantı düzenlenmişti.

Ziyaret ve SAÜ’de ki toplantı sonrası basına açıklama yapılmasa da ziyaretin ani gerçekleşmesi, sanayi bölgelerinin gezilmesi, geziye Karasu demiryolu ve liman inşaat sahalarının eklenmesi, Bakan Işık’a gezide SATSO Başkan’ı Mahmut Kösemusul dışında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun eşlik etmesi kamuoyunda, ziyaretin yerli otomobil üretimi konusunda olduğu düşüncesine neden olmuştu.

Sakarya ziyareti sonrası Bakan Işık, yerli otomobil üretimi konusunda açıklamalarını sıklaştırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Letonya ziyaretine katılan SATSO Başkan’ı Kösemusul ziyaret sırasında Erdoğan’a; Sakarya’nın yerli otomobil üretimi için hazır olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Bakan Işık’ın önceki gün yerli otomobil üretimi yol haritasını ve 2020 yılına kadar yerli otonun yollarda olacağını açıklaması sonrası ilk açıklama SATSO Başkan’ı Kösemusul’dan geldi. Kösemusul, yerli otoya talip olduğumuzu bir kez daha hatırlattı. Kösemusul’un açıklamaları ardından Sakarya Valisi Avni Coş “Yüksek katma değere sahip otomotiv sektörünün ve ülkemizin hedefi olan yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini destekliyorum” dedi.

Vali Coş’un açıklamasının hemen ardından da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’dan ‘Yerli oto şehrimize çok yakışacak' açıklaması geldi. Başkan Toçoğlu açıklamasın da "Otomotiv Şehri Sakarya yolunda gayretli adımlar atan SATSO'yu destekliyoruz” diyerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile gerekli istişarelerin yapıldığını ve yerli otomobil konusunda şehrimiz adına güzel bir netice çıkabileceğini söyledi. Vali Coş ve Başkan Toçoğlu’nun açıklamalarına destek veren AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, yerli otomobil üretiminin Sakarya’da yapılması konusunda iktidar partisi milletvekilleri olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladı.

Vali Coş, Başkan Toçoğlu ve Milletvekili Üstün’ün ardı ardına yerli otomobil açıklaması yapması ve özellikle Toçoğlu’nun açıklamasında “Bakan Işık ile istişare”, “yerli otomobil şehrimize çok yakışacak” ve “şehrimiz adına güzel bir netice çıkabilir” gibi net ifadeler kullanması yerli otomobil konusunda Sakarya adına önemli bir gelişmenin yaşandığı anlamına gelir.

Yerli otomobil yatırımı için şartların en uygun olduğu yer Sakarya. SATSO bünyesinde Otomotiv Sanayicileri Çalışma Grubu oluşturdu. Ferizli’de Seyifler bölgesindeki 4 bin 500 dönümlük alanda Otomotiv İhtisas OSB kurma çalışmaları devam ediyor. TAYSAD, Otomotiv Sanayi Bölgesi ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıyor. Otomotiv İhtisas OSB faaliyete geçtiğinde Sakarya, otomotiv ana sanayi ve tüm bölgenin yan sanayi ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte önemli bir üretim merkezi olacak. 

Başkan Kösemusul ve SATSO’nun bu konuda ki çalışmaları ve ortaya koydukları vizyonla Sakarya yerli otomobil üretimine en yakın il. Bu kadar yaklaştığımız ve olması halinde Sakarya’ya büyük bir güç ve kazanım sağlayacak, Sakarya’nın ismini dünyaya duyuracak milli otomobil üretimi konusu artık bütün şehri konusu oldu.

Yerli otomobil üretimi ve otomotiv üssü olma vizyonunu şehir içselleştirdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkan’ı Toçoğlu ve Vali Coş olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı Ayşenur İslam, Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve AK Parti Milletvekilleri, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas bu konuda SATSO ile aynı söylem ve dili konuşuyorlar. Sakarya’da yerli otomobil üretimi yapılması çağrısı yapıyorlar. Bu durum yerli otomobil üretim üssü olma vizyonumuza çok yaklaştığımız anlamına gelir.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs