Enes ÇINAR Enes ÇINAR Aklımdan Fikrimden

Akıllı Olun!

Ankara'da yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı, yani AK Saray'ın maliyeti olan 1 milyar 370 milyon TL imiş. Ülke nüfusuna böldüğünüzde kişi başı maliyeti ise 18TL bile etmiyor. İki paket sigara ya alırsınız ya alamazsınız. Fakat harcanan paranın karşılığında ortada bir şey var; iyi veya kötü. Onu tartışacak değilim.

Bir de başka bir giderimiz daha var: Faiz.
Yıllık faiz gideri yaklaşık 50 milyar TL. Bunu ülke nüfusuna böldüğümüzde kişi başı 650 TL. Nerdeyse bir asgarî ücret. Harcanan paranın karşılığında ne var? Koca bir HİÇ.

Bir başka giderimiz daha var yıllık: Enerji.
Enerjiye harcanan para yılda yaklaşık 60 milyar DOLAR, TL değil, yani yaklaşık 133 milyar TL. Yani kişi başı maliyeti 1727 TL.

Yılda 183 milyar TL, enerji ve faiz için harcıyoruz ülke olarak. Dünyayı düşünürseniz enerji ve faiz giderleri trilyonlarca dolar ediyor.

Peki bu kadar para kime gidiyor?

Adını belki hiç duymadığınız, belki de çokça duyduğunuz iki aile. İkisi de, Amerika merkezli, ikisi de yahudi aile. Kimler mi?

Dünyada enerji piyasasını yöneten aile, Rockefeller.
Dünyada para piyasasını yöneten aile, Rothschild.

Bu aileler, 1900'lü yıllardan sonra bu hale geldiler, Osmanlı yıkıldıktan sonra; daha doğrusu bu adamlar Osmanlı'yı yıktıktan sonra. Osmanlı'yı işin içine neden kattım, az sonra anlayacaksınız.

Biz ülke olarak he ne kadar büyüyen, gelişen bir ülke olsak da, işin aslı hâlâ 3. Dünya ülkelerinden biriyiz. Niye mi? Uranyum çıkartsak işleyecek teknolojimiz yok ki, nükleer santrallerde enerji üretelim. Dünyada en fazla borçlanma faizi en yüksek olan ülkelerden biriyiz.

Üzülerek söyleyeceğim ama, ortada bir gerçek var. (%100 için aynı şeyleri söylemek tabii ki mümkün değil fakat genel böyle.)

Ama benim halkım, banklarda vadeli mevduatlarında para tutmayı pek sever. Eee, kolay mı, o kadar çalıştı çabaladı, biriktirdi. Şimdi onu riske atmadan, ekonomiye katmadan, enflasyona kurban vermemesi gerekiyor(!)

Ama benim halkım kolay yoldan zengin olmayı, çalışmadan kazanmayı, tembelliği pek sever. Ticaret yapmaz, ev alır, daire alır, dükkan alır. bol bol; onları kiraya verir. Parayı alın teriyle kazanmıştır zamanında da, yatırım yapmıştır. Onun için 10 tane evinden gelen akar (kira geliri) anasının ak sütü gibi helaldir. Türkiye ortalamasında 500TL bir evden kira almak, kirayı veren kişi kadar mühim değildir. Oysa 3 bin lira kira ödeyen, mal üzerinden %20 kârla ticaret yapan esnaf, günde 100 TL kenara koyabilmedilir. yani 500TL ciro yapmalı ki (ayda 15 bin lira), kirasını ödeyebilsin. Dikkat, henüz evine ekmek götürmedi, işçisinin maaşını vermedi, vergisini ödemedi.

Ama benim halkım emek harcamak istemez!

Ama benim halkım emeğin, işçinin hakkını vermeyi sevmez! Hele taş atıp kol yormayacak bir işse, eyvah eyvah... Bedava olsun, en iyisi olsun. Ettiği kâr'ı bankaya götürecek...

Ama benim halkım borcunu ödemeyi sevmez! Parası azalıverir yoksa.

Ama benim halkım, çalışkandır(!), zekidir(!).

----

Çözümü yok mu bu işin?

Çözümü var. Herkes düşünmeli. Allah'ın emridir, en büyük emirlerinden, Kur'an'da en fazla tekrarlanan emirlerden biridir.

Alın ellerinize Kur'an-ı Kerim meallerini, okuyun, düşüne düşüne okuyun, doya doya okuyun, tekrar tekrar okuyun, üzerinde düşünün, akledin. Allah'ın insana AKIL ve FİKİR vermesinin sebebini idrak edin.

Öğreneceksiniz işlerin nasıl düzeleceğini,
Öğreneceksiniz adaleti
Öğreneceksiniz mülkün aslında kimin olduğunu
Öğreneceksiniz gerçek insan olmayı
Öğreneceksiniz iyiliğin, ihsanın, akrabaya yardım etmenin ne olduğunu
Öğreneceksiniz eşinize, çocuğunuza, yakınlarınıza, müslümanlara ve müslüman olmayanlara; insanlara nasıl davranmanız gerektiğini
Öğreneceksiniz ticaretin ince sırlarını
Zekâtı öğreneceksiniz, sadakayı öğreneceksiniz, infak etmeyi, ihtiyaçtan fazlasının ne olduğunu öğreneceksiniz.
40'ta 1 hesapları yapmadan size verilen rızktan Allah yolunda harcamayı öğreneceksiniz.


Allah yolunda nasıl yaşanır, bunu öğreneceksiniz. Kâfirlerle, müşriklerle nasıl başa çıkacağınızı öğreneceksiniz. Düşündükçe ilminiz artacak, bilginiz artacak.

Felsefeyi anlamış olacaksınız, ekonomik sistemleri, sosyolojiyi, edebiyatı, feni, uluslar arası işiklileri...

Makro ve mikro ekonomileri, iktisat teorilerini iyi iyi anlayacaksınız. Öğreneceksiniz.

Bu sayede;

Son 1 yüzyılda

Öğrenin ki, Kapitalist sistemin temel taşı FAİZ'i sökün, yerine ZEKÂT'ı yerleştirin.

O zaman göreceksiniz ki, devletlerin ekonomik büyüklüğü borçlanma kapasiteleriyle değil, Hibeleriyle, yardımlarıyla ölçülebilsin. Osmanlı büyüklüğünü böyle işte sağlamıştı. Ve yıkıldığında bile 4. büyük devletti.
Bu arada not:
Elektriği bulan Edison değil, Nicola Tesla'dır. Üstelik Tesla'nın bulduğu elektrik ücretsiz olandır. Edison'un çalışmaları elektriği paralı hale getirmek için çalışan biridir. Ve tabii ki bir yahudidir.


Einstein (Anştayn), atomun bombası için en önemli çalışmaları yapan, Japonya'ya atom bombasının atılmasına vesile olan ve bugünkü İsrail'in kurulması için çok çalışkan bir yahudidir.

Kapitalizmin kurucuları, mesela Weber veya Mises, sonra kapitalizmin ucuz üretim yerlerinin sistemi olan komünizmin kurucusu Karl Marx; evet aynı.


Çağdaş dönem felsefecilerini bir araştırın bakalım, ne çıkacak; ya da söyliyeyim: aynısından.

Sonuç: (Düşüne düşüne okumanız temennisiyle )
Rahmân ve Rahîm Allah'ın adıyla.
 1. Dini yalanlayanı gördün mü?
 2. İşte o, yetimi itip kakar;
 3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
 4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
 6. Onlar gösteriş yapanlardır,
 7.Ve hayra da mâni olurlar.

(Maun Suresi)
 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Kestane Kebap: Kestane Çizelim

Biz eskiden mektup yazardık. Trump da şimdiler de yazmış, kestane mevsiminde.
Yazar Demek

Yazar Demek

Gezi Parkını Gezdiniz Hiç Mi?

Gezi Parkını Gezdiniz Hiç Mi?

(Sabırla Bekletilmiş Bir Yazı)
Asıl Görmek İstedikleri Oradakilerin Ne Yaptığı Değil, Oradakilerin Resimlerini İstedikleri Gibi kullanmak.

Olayların, birilerinin manipülasyonuyla gaza gelmiş insanlar olduğunu öğrendik. Asıl amacı da biliyoruz da, Gezi Parkı'nın ne olduğunu biliyor muyuz?
Dikey Düzlem Düşünceleri

Dikey Düzlem Düşünceleri

Acaba...

Acaba...

Anneler Günü Neden Pazar Günü

Anneler Günü Neden Pazar Günü

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs