Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti’de Kongre Krizi Çözülmelidir

AK Parti ilçe kongreleri 8 Kasım Cumartesi günü başlarken kongreler öncesi beklenen fırtına dün patladı. AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu imzasıyla önceki gün yayınlanan yazılı açıklamada 9 Kasım’da yapılacak olan AK Parti Hendek ilçe kongresine mevcut ilçe başkanı Ali Kemal Sofu ile gidileceğinin açıklanması ardından Hendek Belediyesi medyaya gönderdiği açıklamada “Adayımız Ahmet Kavakçı’dır” dedi. Bu açıklama öncesi de Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci, “3 tane milletvekilinin genel merkezi etkileyerek çıkartılan adayı genel merkez adayı olarak kabul edemeyiz. Sakarya Muhalefet grubunun adayı olarak görüyoruz.'' diyerek kavganın fitilini ateşledi. 9 Kasım Pazar günü yapılacak Hendek İlçe Kongresi’nde Ahmet Kavakçı’nın aday olması veya Ali Sofu Kemal’in aday olmaktan vaz geçmemesi halinde iki adaylı kongre olacak.

İlçe kongreleri öncesi yaşanan fırtınanın öncüleri Milletvekili Şaban Dişli’nin gönlünden geçenin il kongreleri için birden çok adaylı kongreler olduğunu ifade ederek iki adaylı kongre istemesi ile başladı. Dişli’nin bu açıklamasına cevaben Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün, genel merkezin tek adaylı kongrelere gidilmesi tavrında bir değişiklik olması halinde seçimlere hazır olduklarını söylemesi kongre öncesi parti içinde ki tartışmaları gün yüzüne çıkardı. Bu açıklamalar ardından AK Parti içinde iki grubun il başkanlığı için mücadele ettiği iddiaları ete, kemiğe bürünerek somutlaştı.

Ali Kemal Sofunun adaylığında Hendek İlçe Kongresi’ne gidileceğinin açıklanması ardından Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci’nin, Hendek AK Parti teşkilatının uzlaşı adayının Hendek Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kavakçı olduğunu açıklaması ise bu iki grup arasında savaşın başlamasıdır. Başkan İnci açıklamasında, Pazar günü Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda ilçe başkanlığı yapmış ve AK Parti'de siyasi hayatına devam eden 9 kişi ve belediye başkanlığı yapmış 3 kişinin girişimleri ile bir istişare toplantısı yapıldığını ve bu toplantıda delege bazında yapılan seçimlerde Kavakçı’nın yüzde 80 oy aldığını belirtti. AK Partili delege, kadın ve gençlik kolları üyelerinin yüze 90’nının katıldığı oylama sonrası 11 aday adayının Kavakçı adına yarıştan çekiliklerini söyleyen Başkan İnci, uzlaşı ile seçtikleri adayın kendisine muhalif olan 3 milletvekili tarafından genel merkez nezdin de yaptıkları çalışma ile önünün kesildiğini belirterek restini çekti. Kongrede adaylarının Ahmet Kavakçı olduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı Ayşenur İslam, Milletvekili Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz ve Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci’nin haklı olup olmadıklarından bağımsız olarak konuya baktığımızda bu olay bir bölünme, kriz ve kaostur. Kongreler öncesi yaşanan bu kavga AK Parti’ye yakışmadı

Cumhurbaşkanlığına Abdullah Gül tekrar aday gösterilmediğinde, Ahmet Davutoğlu’nun tek listeyle genel başkan seçildiği 1.Olağanüstü Kongre de ve 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası 51 il başkanı ve 400 ilçe başkanı görevden alınırken AK Parti’de, Sakarya’da kongreler öncesi yaşanan bir bölünme ve basın üzerinden kavgalar yaşanmamıştı.

AK Partililer her türlü tahrik, kumpas ve tazyike rağmen ulusal da okyanusları hasarsız geçerek birlik ve beraberliğini pekiştirirken Sakarya’da ilçe kongreleri öncesi derede boğuldular. Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer birbirlerine düşmüş görünüyorlar.

30 Mart Yerel Seçimlerinde yüze 58 oyla 17 belediyenin tamamını alan ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 69.1 gibi rekor bir oy oranına ulaşan AK Parti, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi Sakarya’da hedefini 7/0 olarak belirlemişti. AK Partililerin birlik ve beraberlikleri, elde ettikleri başarı başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkezi tarafından takdir ediliyordu. Sakarya AK Parti teşkilatı bütün teşkilatlara örnek teşkilat olarak gösteriliyordu. İlçe kongreleri öncesi bu tablo yara aldı.

HERKES BİR ADIM GERİ ATSIN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı Ayşenur İslam, Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Zeki Toçoğlu ile belediye başkanları, İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu ve ilçe başkanları bir araya gelerek Hendek İlçe Kongresi öncesi hakkaniyet ve adalet ölçülerinde krizi çözmeleri gerekir.

Eğer AK Parti Sakarya teşkilatı krizi ve ortaya çıkan kaosu çözemezse AK Parti Genel Başkan’ı Ahmet Davutoğlu ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu krizi çözerler. Sürekli etik değerler vurgusu yapan Başbakan Davutoğlu adalet ölçülerinde gereğini yapacaktır.

Bu kavganın ve ortaya çıkan kaosun kimseye faydası olmayacaktır. Krizin çözülmemesi halinde başta Bakan İslam olmak üzere, milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı ve belediye başkanlarının, il başkanının AK Parti genel merkezinde ve Başbakan Davutoğlu nezdinde ki itibarları zedelenecektir. AK Parti Sakarya teşkilatı komple kaybedecektir. AK Parti’nin ölüm kalım mücadelesi olarak baktığı 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi böyle bir hata ve bölünme asla cezasız kalmaz.

Herkes bir adım geriye adım atarak, ortaya çıkan durumu tekrar gözden geçirip adalet ve hakkaniyetle krizi el birliğiyle çözmelidirler. Unutulmamalıdır ki baki olan AK Parti’nin davasıdır. Mesele medeniyet yolunda ilerleyen Türkiye ve Sakarya ise, mesele milletin ve ümmetin kaderi ile geleceği ise ben, sen teferruattır. Mühim olan davadır. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs