Çay Mahallesi Evleri Yükseliyor

Geyve İlçesi Çay Mahallesi'nin yeni yerleşke inşaatları yerinde incelendi.
Editör Editör

Sakarya Vali Yardımcısı Rauf Ulusoy, Sakarya İl AFAD Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’dan meydana gelen heyet, Çay Mahallesinin yeni yerleşkesinde yapımı hızla devam eden inşaatları ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Çay mahallesi Muhtarı Suat Kolsuz da heyete eşlik etti.
Yaşanılan erozyon nedeni ile yeni bir yerleşim yerine taşınan Çay Mahallesi için yapılan evlerin hızla yükseldiğini görmek yetkilileri mutlu etti.

İnşaatı devam eden evlere girilerek, yetkililerin verdiği bilgiler dinlendi.

İl AFAD Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver: "Çay Mahallesi'nde 36 ev yapılacak. Evler, 600 m2 arsa içine yapılacak ve 100 m2 olacak. Kalan 500 m2 arsayı ev sahipleri samanlık veya ahır yapılması gibi değerlendirecekler, isteyen yapar isteyen yapmaz. Eski köyde yaşayanların bu ölçüde bir arsaları yoktu. Köyün su deposu ve isale hattı yapılıyor. Elektrik şebekesi SEDAŞ tarafından yapıldı. Direkten eve almak vatandaşın işi. Yapımı hızla devam eden evlerin tamamı havalar müasait olur ise ilkbahar sonunda teslim edilebilir.”şeklinde konuştu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs