Pamukova Geyve arasına yeni köprü

Pamukova ile Geyve’nin köylerinin bağlantısını sağlayan Çardakköy Köprüsü, yeni köprünün ana ayaklarının yapımı nedeni ile geçici olarak trafiğe kapandı.
Ali ARICI Ali ARICI

GEÇİCİ OLARAK

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenisinin yapılması için ihaleye verilen ve yapım çalışmaları devam eden Çardakköy Köprüsü’nün ana ayaklarının yapım çalışmaları nedeni ile ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı eski köprü geçici olarak trafiğe kapatıldı.

HAFRİYAT ÇALIŞMASI NEDENİ İLE

Yeni köprünün inşaatını yapan Şantiye Şefi Kemal Okçuoğlu, yeni köprü inşaatının kenar ayaklarının temel atım çalışmaları nedeni ile eski köprünün ayaklarının açıldığını ifade ederek, “Yeni köprüyü eski köprünün 10 metre batısına inşa ediyoruz. Dolayısı ile kenar ayaklarının temel çalışmaları esnasında eski köprünün ayakları hafriyat çalışması nedeni ile açıldı. Bu da eski köprü için tehlike arz ediyor. Bu nedenle kenar ayaklarının temel çalışmaları nedeni ile eski köprü bir süre trafiğe kapalı kalacak” dedi.

130 METRE UZUNLUĞUNDA

Yeni köprünün kenar ayaklarının temel çalışmalarının yaklaşık bir veya bir buçuk ay sürebileceği, bu süreyi daha öne alabilmek ve eski köprüyü tekrar trafiğe açmak için çalışmaların gece ve gündüz devam ettiği vurgulandı. Yeni köprünün boyu yaklaşık 130 metre uzunluğunda genişliği 10,4 metre olacağı da ifade edilirken, eski köprünün trafiğe kapalı kaldığı sürece Pamukova’nın Geyve’nin köyleri ile ulaşımı Ciciler- Mekece ve yeni yapılan Pamukova-Gökgöz bağlantı yolundan sağlanacak.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs