Güney’e dev RES projesi

Geyve ve Karapürçek’in ardından yeni bir santral daha kurulacak
Ali ARICI Ali ARICI

Geyve ve Karapürçek’in ardından Sakarya’ya yeni bir Rüzgar Enerji Santrali kuruluyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ÇED raporu sunulan Adapazarı RES Projesi 80 MW gücünde 19 türbinden oluşacak. Projenin toplam yatırım bedeli ise 227 milyon TL.

2 İLÇEDE

Sakarya’da son dönemde cazip hale gelen Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Daha önce Geyve ve Karapürçek ilçelerinde yapılacağı açıklanan ve gerekli izinleri alınan projenin ardından bu kez başka bir firmada Akyazı ve Taraklı ilçesinde Rüzgar Enerji Santrali kurmak için girişimlere başladı.

19 TÜRBİN

Ankara’dan bir firma tarafından hazırlanan projenin ÇED Raporları da tamamlanarak Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Müdürlük hazırlanan projeyi kabul ederek görüşme sürecine başladı. Görüşmelerin ardından proje uygun bulunursa yatırıma start verilecek. 19 adet türbinden oluşacak olan proje 80 MW gücünde olacak.

227 MİLYON TL

Proje kapsamında inşa edilecek 19 türbinin 11’i Bolu Gerede’de bulunacak. Sakarya’da ise 8 türbin yer alacak. Taraklı’da Mahdumlar Yaylası, Uğurlu, Tuzla ve Yukarı bölgeleri ile Akyazı’da Sulucaova Yaylasında kurulacak olan Rüzgar Enerji Türbinleri doğa dostu ve çevreci olacak. Projenin ne zaman başlayacağı ise henüz bilinmiyor.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs