Dağdelen'den Hac Pilav İkramı

Geyveli Nizamettin Dağdelen Hacı pilavı ikram etti.
Ali ARICI Ali ARICI

Hacı Nuribey Camisinde öğlen namazına müteakip; İsmail Kılıç, Burhan Şahin, Alaattin Tan, Deniz Coşkun hocalar Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. 

Geyve müftüsü Ali Erhun yaptığı vaazda özetle şunları söyledi: Hacı pilavı ikram etmek farz veya sünnet değildir. Ama bu vesileyle bir araya gelerek ikramda bulunmak güzel bir şeydir. Cenab-ı Allah, Hacca gidenlerin haccını kabul eylesin, gitmeyenlere de nasip etsin. Çünkü Hacca gitmek, nasip işidir.

Osmanlı döneminde Hicaza vali olarak atananlar, dini ve ilmi bilgilerle yetiştirilirdi. Arabistan’a gönderilen vali, Kabeyi ziyaret eder. Arap, Kabe’ye ayaklarını uzatıp oturmaktadır. Vali, böyle oturulmaz diyerek Arap’a vurur. Vali, geceleyin rüyasında inzibatlar tarafından Peygamberimizin huzuruna götürülür. Kabe’ye doğru ayaklarını uzatan Arap da oradadır. 

Peygamberimiz: “Benim 40 yıllık arkadaşımı niçin üzdün.”der.

Vali çok üzülür, af diler. Arap affeder. Vali bu sıkıntıyla uyanır, abdest alıp Kabe’ye gider. Arap yine aynı şekilde oturmaktadır. Vali, elini öpüp af diler.

Arap: “biraz evvel af ettik ya!”der. Mevki ve makamımızdan dolayı kimseyi hakir görmemeliyiz. 

 Mehmet AYDOĞAN/Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs