Kafayı Geyve'ye Taktım

Sezai Karakoç'un "Mona Roza" şiirinden etkilenip Elazığ'dan, Geyve'ye gelmek ve bir gül koklamak için herşeyi göze aldı.
Ali ARICI Ali ARICI

İşte Bülent Akyürek'in Sezai Karakoç tutkusu başından geçen müthiş hikaye...

Sokak aralarında çekirdek ve uçan balon satıyordum. O ana kadar çok ciddi sayıda kitap okuduğumu söyleyebilirim. Hayal meyal hatırlıyorum; teksir edilmiş bir kâğıtta Sezai Karakoçun bir şiiri vardı, ne zaman yorulsam bir kaldırıma oturup onu okurdum.

Şiirde Geyvenin Gülleri diye bir satır vardı ve ben kafayı Geyveye taktım?


Beş kilo çekirdeğin içine yüz çay bardağı küçük çakıl taşı katarsam bu artan haram parayla Elazığdan Geyveye gidip, oradan bir gül koklayıp dönecektim, tek derdim buydu. Fakat, dürüst bir satıcı olarak bu hileyi yapmak içimi acıtıyordu. Evet, bulmuştum. Çekirdek çuvalının içine koyacağım çakıl taşlarını mezarlıktan toplayacaktım. Niyeyse fikir hoşuma gitti


Bütün günümü mezarlıkta küçük çakıl taşları toplayarak geçirdim? Onları bir güzel çekirdek çuvalına karıştırdım ve bir haftalık satış sonunda çekirdekler bitti.

Elâzığ Murat Turizm?in koltuklarından birinde yirmi küsür saatlik bir otobüs yolculuğundan sonra Geyve'ye ulaştım. Evden kaçmıştım, o zamanlar kimsede telefon yok ve terör devam ediyor. Evdekilerin halini düşündükçe korkuyordum ama bir gül koklayıp dönmek için de acele ediyordum. Derken; bir bahçeden sarkan gülleri görüp koştum, hızlı hızlı kokladım, iki tanesini de koparıp tekrar garaja koştum.


Cebimdeki güller kadar soluk yüzümle, tekrar yirmi küsür saat sonra evimizin kapısını tıklattım, kapıyı babam açtı. Sonrasını boş verin.


Yaşıtlarımın komşu camı kırıp dayak yediği bir zamanda ben babamdan Sezai Karakoç için dayak yemişim çok mu.


Babam bir tane çaktı ve benim suratımda güller bitti ama Sezai Karakoç bitmedi. Onun için evden kaçtım, hile yaptım, dayak yedim ama şimdiki okuyucular Facebook?ta kabul edilmeyince iki sayfa dolusu sitem yazıyorlar. Ne günlere kaldık Allahım!


Bülent Akyürek

BÜLEN AKYÜREK KİMDİR

1969 Elazığ doğumlu. 1985’te Ankara’ya yerleşti. Sayısız küçük ayak işlerinde çalıştı. Çok sayıda dergi çıkardı ve batırdı. Lise ikiden okulu bıraktı. On yedi yaşından itibaren romanları yayınlandı.


Onlardan bazıları: VE TANRI AĞLADI, CİNNETİM CENNETİMDİR, YAĞMUR GETİREN FIRTINA, ZAMANIN EFENDİSİ VS…


Hiç siyasete bulaşmadı ve 35 yaşına kadar Türkiye’nin en tehlikeli ateist, nihilist adamıydı…


Hidayetten sonra edebiyatı bırakıp eleştiri kitapları yazdı:


KADINLAR ÜSTÜNE AHMET ABİ’NİN GÖZÜNDEN KAÇANLAR, YILGIN TÜRKLER, SEVİYORDUM SÖYLEYEMEDİM, İÇİNİZDEKİ ÖKÜZE OHA DEYİN, ÖĞLEN NAMAZINA NASIL KALKILIR?


Hiçbir dönemde iki ayakkabı veya iki gömleği olmadı.


On yedi yıl boyunca kitapları çok az sattı, altı yıldır satış rekorları kırıyorlar ama korsandan dolayı eline bir şey geçmiyor.


Hidayette erdikten sonra artık ne yaparsa yapsın, ne yazarsa yazsın hepsi Allah için olacak diye söz verdi.


Yol parasını karşılayan herkese ve her yere söyleşi için gidiyor.


Otuz beş yıllık geçmişinin hatalarını hem beyni hem ayakları düzeltmeye çalışıyor. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs