Diş Doktoru Muhammet Yıldırım ile röportaj


Dr.Muhammet Yıldırım:"Gençler, çok okuyun, çok çalışın, eğlenceden fedakârlık yapmayı bilin, alçak gönüllü olun ve sevdiğiniz mesleği yapın."dedi.
Editör Editör

Merhaba hocam isimlerimiz Esra KALENDER ve Derya TAŞ Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 3.sınıf öğrencisiyiz. Edebiyat öğretmenimiz seçtiğimiz bir doktorla röportaj yapmamızı ve röportajımızı kendisine sunmamızı istedi. Ayrıca röportaj için fotoğraf da çekilmemiz gerekiyor. Biz de izniniz olursa sizinle röportajımızı gerçekleştirmek istiyoruz.

->Elbette benimle röportajınızı yapabilirsiniz. Hem sizin ödevinize yardımcı olmak, hem de mesleğim hakkında size bilgi vermek beni çok mutlu eder.

Röportaja bize kendinizi tanıtarak başlayabilir mısınız?

->Adım Muhammet Yıldırım.1987 yılı Adapazarı doğumluyum Geyve Devlet Hastanesinde çalışıyorum. Şu an Adapazarı’n da oturuyorum. 27 yaşındayım. Evliyim ve çocuğum yok.

Okuduğunuz okulları bizimle paylaşabilir misiniz?

 ->İlk okul ve orta okulu ilköğretim ve liseyi Adapazarı’nda okudum.Daha sonra Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak orada eğitimime devam ettim.

Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

 ->Küçüklüğümden beri doktorlar ilgimi çekerdi. Onların insanlara yardım etmesini hayranlıkla izlerdim. Ben de insanlara yardım etmek istedim ve insanlara yardım etmenin en iyi yolu onların sağlıklarını yerine getirmek olduğunu düşündüm. Bu sebeple doktor olmaya karar verdim.

Peki, mesleğinizin zorlukları nelerdir?

 ->Elbette her meslekte olduğu gibi benim mesleğimde de zorluklar var ama mesleğimi sevdiğim için bazı zorluklara aksaklık demeyi tercih ediyorum. Bu aksaklıklardan size biraz bahsedeyim Mesela çocuklar diş hekimi deyince korkuya kapılıyorlar Bu yüzden de dişçi koltuğuna oturmak istemiyorlar ve dolayısıyla çocukları da ikna etmek gerekir. Bu görev bana düşüyor. Diş polikliniğimiz bir diş hastanesine oranla daha az gelişmiş ve bazı aletler bulunmuyor ya da diğer uygulamaları gerçekleştiremiyoruz bu yüzden donanımlı bir hastaneye hastalarımız sevk etmek zorunda kalıyoruz. Bu gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz.

Diş hekimliğini seçtiğinize pişman mısınız?

 ->Tabi ki de pişman değilim bu mesleği isteyerek seçtim ve severek yapıyorum.

Şimdi meslek seçme hakkınız olsa yine bu mesleği seçer misiniz?

 ->Tereddüt etmeden yine bu mesleği seçerim.

Mesleğinizi bize tavsiye eder misiniz?

 ->Sevdiğiniz mesleği yapın. Size diş hekimliğini tavsiye ederim tabi.

Mesleğinizle ilgili bize unutamadığınız bir anınızı anlatır mısınız?

 ->Hastaya genel anestezi ile çene ameliyatı yapmamız gerekiyordu. Bu ameliyatta hastanın alt çenesinin yarısı kesilmişti. Bu benim için kötü bir deneyim olmuştu.

Eğitimle ilgili düşünceleriniz nelerdir?

 ->Ülkemiz de eğitim sisteminin iyi olmadığını düşünüyorum. Üstünde düşündükten sonra değiştirilmesi gereken bu sistem üzerinde sürekli oynamalar, değişmeler yapılıyor. Bu da çocukları olumsuz yönde etkiliyor ve motivasyonlarını düşürüyor. Bu yüzden eğitim sisteminin yeterli olduğunu düşünmüyorum.

Bu mesleği yapabilmek için özel bir yetenek gerekiyor mu?

 ->İlgisi olan, mesleği seven ve istekle yapacak herkes bu mesleği yapabilir.

Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

 ->Herkesin istediği gibi ben de başarılı, adil ve işini iyi yapabilen bir diş hekimi olarak anılmak isterim.

Son olarak bize söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 ->Çok okuyun, çok çalışın, çoğu zaman fedakârlık yapmayı bilin, alçak gönüllü olun ve sevdiğiniz mesleği yapın arkadaşlar.

Bize zaman ayırdığınız ve sorularımızı cevapladığınız için size teşekkür ederiz.

-Önemli değil arkadaşlar. Ödevinize yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Esra KALENDER ve Derya TAŞ

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs