Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

Basında Uncuoğlu Operasyonu!!!

AK Parti ilçe kongreler biterken İl Başkan’ı Recep Uncuoğlu bir açıklama yaparak ilçe kongreleri sürecinde Paralel Yapı’ya yakın Cihan Haber Ajansı, Zaman ve Bugün gibi yayın organlarının algı operasyonu yaptığını ve bazı kongrelerde yaşanan iki liste gibi basit tartışmaları büyük bir olay gibi gösterdiklerini, olaylı kongre başlıkları atarak ulusal ve yerel medyaya geçtiklerini söylemiş. Uncuoğlu Paralel Yapı’nın bu tür haberlerini Paralel Medya ile aynı doğrultuda haber yapan bazı yerel medyanın da kullandığını sözlerine eklemiş.

Uncuoğlu’nu bu sözleri sürekli AK Parti’ye ayar vermeye çalışan, AK Parti'nin karıştığını, eridiğini ve oylarının düştüğünü görmek için her şeyini vermeye hazır bazı gazeteciler tarafından eleştirilmiş. Hatta Uncuoğlu’nun bu açıklamasıyla dengeleri şaşan bu gazeteciler yine eleştiri ile hakareti birbirlerine karıştırarak Uncuoğlu’na içerisinde “Kabızlık”, “Recep Efendi”, “siyasi patronu”, “Ayhan Sefer Üstün’ün askeri” gibi terbiye sınırlarını aşan sözcüklerin geçtiği eleştiri yazıları yazıyorlar. Bu gazeteciler bir süredir Uncuoğlu’na karşı karalama kampanyaları düzenliyorlar. O’nu kamuoyuna karşısında başarısız göstermek için karakter suikastın da bulunuyorlar.

Uncuğlu il başkanı olduğu süreçte girdiği her seçimden başarıyla çıktı. Uncuoğlu’nun kaptanlığında AK Parti 12 Eylül Referandumu, 2011 Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamalarında Türkiye oy oranının 8-10 puan üzerinde sonuçlar aldı. Sakarya’da ki bütün belediyeler AK Partili oldu. Cumhurbaşkanlığı Halk Oylamasın da yüzde 70’e yakın oy alarak kırılması güç bir rekora imza attı. Bütün bunları başaran Ucuoğlu nasıl başarısız olur?

AK Parti’de kongre sürecinde yaşananlar bir önceki ve daha önceki kongrelerde yaşanmadı mı? Yine milletvekili ve belediye seçimlerinde de benzer süreçler yaşanmadı mı? Hepsinde de bu güne benzer şeyler, kavgalar ve kırılmalar yaşandı. AK Partilileri ise diğer partililerden ayıran ise kavga etmeyi bilenlerin aynı zamanda da barışmayı bilmeleridir.

AK Partililer arasında Recep Tayyip Erdoğan, millet ve ümmet sevgisi, dava adamlığı bilinci ile reel politik şartlar gibi sebepler hep barışın vesilesi oldu. Kırılganlıkları onardı. Birlik ve beraberliğin harcı oldu. Kavgalar ve hesaplar ertelendi. Yine öyle olmadı mı? Kongre sürecinde başlayan tartışmalar bugün yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in girişimleriyle sorunlu kongreler süreci aşıldı. Hendek, Akyazı ve Karasu’da iş tatlıya bağlandı. Adapazarı Kongresi öncesi Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun dava adamlığı çıkışı kongrede yaşanması muhtemel sorunları çözdü.

AK Parti’de kavga ve olay diye manşet atanlar, köşe yazılarında AK Parti’nin karıştığını, eridiğini yazan gazeteciler de biliyorlar ki böyle bir durum yok. AK Parti’de bir şey olmadığını onlarda biliyorlar ama dertleri başka. Uncuoğlu’nun dediği gibi algı operasyonu yapıyorlar. Milletin kararını değiştirmek için operasyon yapıyorlar. AK Partililer birbirlerine düştüler, AK Parti’nin oyu düşüyor ve eriyor gibi masa başı haberler yayınlıyor. Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun açıkladığı anketler de AK Parti’nin oylarını yüzde 65’e çıkardığının görülmesi bu gazetecileri “Yalancının mumu yansıya kadar yanar” konumuna düşürüyor. Bu gazeteciler 2002’de, 2004’te, 2007’de, 2009’da, 2011’de ve 2014’te ne yaptılarsa 2015’te de onu yapıyorlar. Ama rüya ve hayallerinin 2015’tede boşa çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs