HEM’den Anneler Günü Kutlaması

Geyve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Gültekin Sosyal Tesisleri’nde Anneler Günü Kutlama Programı düzenledi.
Editör Editör

Programa; İlçe Kaymakamı İlyas Memiş ve Eşi, Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ve Şube Müdürü Aydın Bal, İlçe HEM Müdürü Mustafa Doğan, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Zeynep Kısa, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Semiha Işık, SAÜ Geyve MYO Öğretim Görevlisi Neşe Cenkçi, Okul yöneticileri ile misafirler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının birlikte söylenmesi ile başladı.

Geyve HEM(Halk Eğitimi Merkezi) Müdürü Mustafa Doğan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Geyve Belediye başkanı Murat Kaya: “Annelerimiz hakikaten çok kutsal bir varlık. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Cennet Annelerin ayakları altındadır.” Annelere hitaben. Her zaman sizler değerlisiniz, en önemlisiniz. Her yerde yaşantımızın her alanında, kendi yaşantımızda, siyasette, eğitimde, yönetimde milli eğitimde, aklınıza ne gelirse her yerde sizler varsınız. Teker teker hepinizin ellerinden öper “Anneler Günü”nüzü kutlarım.” Şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı İlyas Memiş “Anneler Günü ” ile ilgili olarak: “AllahüTeala buyuruyor ki “Ana ve babaya iyi muamele edin. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlığa ererlerse, onlara “öff” (bile) deme. Onları azarlama. Onlara güzel (ve tatlı) söz söyle. Onlara acıyarak tevazu kanadını (yerlere kadar) indir.” Bu vesile ile Anneler Günü’nüzü kutlar, programda emeği geçen başta Geyve HEM Müdürüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”şeklinde konuştu. Daha sonra kendi yazdığı bir şiiri seslendirdi. 

Kaymakam Memiş ile Eşi Hanımefendi HEM Müdürlüğü tarafından yılın annesi seçilen Mukadder Yıldırım’a plaketini takdim etti.

Usta Öğretici Ebru Eryılmaz “Annem ” adlı şiiri yorumladı.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da “Anneler Günü” ile ilgili bir konuşma yaptı.

Geyve Kaymakamlığının “Değerler Eğitimi Programı ” kapsamında düzenlenen; Bilgi Yarışması ve Öykü Anlatma Yarışmasında derece girenlerin ödülleri kendilerine takdim edildi.

Katılımcıların satın aldıkları keklerde ki numaralara göre çekilişler yapıldı ve hediyeler sahiplerini buldu.

Program sonunda, bayan katılımcılara yönelik kursiyerlerin eserlerinden oluşan defile sunuldu.

Programın sunumunu, HEM Usta Öğreticileri Şafak Aslan Kuru ile Aslı İleri yaptı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs