Dr. Canan Saka

Uçağa binmek için kendi kendine rapor veren doktor.
Editör Editör

*Merhaba hocam isimlerimiz FEYZA TETİK ve NAİLE ÖZTÜRK Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 3.sınıf öğrencisiyiz. Edebiyat öğretmenimiz seçtiğimiz bir doktorla röportaj yapmamızı ve röportajımızı kendisine sunmamızı istedi. Ayrıca röportaj için fotoğraf da çekilmemiz gerekiyor. Biz de izniniz olursa sizinle röportajımızı gerçekleştirmek istiyoruz.

-Elbette benimle röportajınızı yapabilirsiniz. Hem sizin ödevinize yardımcı olmak, hem de mesleğim hakkında size bilgi vermek beni çok mutlu eder.  

*Röportaja bize kendinizi tanıtarak başlayabilir misiniz?

-Adım Canan Saka Göğüs hastalıkları uzman doktoruyum. Erzurum doğumluyum.İlkokul, ortaokul ve liseyi Erzurum’da bitirdim.Atatürk Üniverstesi Tıp Fakültesi mezunuyum.Göhüs hastalıkları iktisatımı Aydın’da tamamladım.İki kızım var.Seyahat etmekten ve sinemaya gitmekten hoşlanırım.

*Bu görevi seçmenizin sebebi nedir?

Çocukluğumda annemin hayali benim doktor olmamdı.Liseye giderkende araştırmalarım sonunda benim için uygun bir meslek olduğunu düşündüm çünkü başkalarına yardım edebilmek insanada manevi tatmin sağlayan bir duygu , kişilik olarakta merhametli ve yardımsever bir yapıya sahip olduğum ve çalışmayı sevdiğim için bu mesleği seçtim.Ayrıca toplumda saygınlığı olan bir meslek olmasından kararımda etkili oldu.

*Görevinizi bize tavsiye eder misiniz?

-Kesinlikle tavsiye ederim.

*Şimdi bir meslek seçme hakkınız olsaydı hangi mesleği seçerdiniz?

-Yine ya doktor ya da iç mimar olmak isterdim.

*Unutamadığınız bir anınız var mı?

-7 aylık hamileyken uçağa binip bir kursa gittim.Kurs dönüşü uçağa binerken hamile olduğum için beni uçağa almadılar , doktor raporu istediler.O sırada uçak kalmak üzere olduğu için havaalanı doktoruna ulaşmaya çalıştık , ancak bulamadık.Ben pilota kendimin doktor olduğunu söyleyince ‘’O zaman uçabilir raporunu siz doldurun.’’ Dedi.Böylece kendi kendime rapor vererek uçağa binebildim.

*Eğitimle ilgili düşünceleriniz nelerdir?

-Bütün insanlar özellikle kız çocukları için eğitim şart çünkü gelecek nesilleri anneler yetiştirmektedir. Eğitimli ve bilinçli anneler bilinçli çocuklar yetiştirir.

*Bizim aracılığımız ile öğrencilere aktarmak istediğiniz bir şey var mı?

-Öğrencilere aktarmak istediğim özellikle okul döneminde ne yapmaktan zevk aldıkları , hangi işi yaparken mutlu oldukları ve neye karşı yeteneklerinin olduğunu keşfederek bu yönde bir meslek seçimi yapmaları tavsiye ederim.Çünkü insanların zamanların önemli bir bölümü işteyken geçiyor.Severk ve mutlu olarak yapılan her işte mutluluğa erişilir .İşte mutlu olan insanlar hayatta mutlu olan insanlardır.

*Stajer öğrenciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Stajerlik mutlaka olması gereken bir şey çünkü mesleğin patiği ancak bu şekilde olur.O ortamı görerek yaşayarak öğrenme süreci daha hızlanır.

*Başarınızda önemli olan 3 önemli şey nedir?

-Birincisi istikrarlı çalışmak , ikincisi hafızamın güçlü olması , üçüncüsü ise yenilikleri takip edebilmektir.

*Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl anılmak istersiniz?

-Herkesin istediği gibi bende başarılı , adil ve işini iyi yapabilen bir doktor olarak anılmak isterim.

*Bize zaman ayırdığınız için ve sorularımızı cevapladığınız için teşekkür ederiz.

-Önemli değil arkadaşlar.Yardımcı olabildiysem  ne mutlu bana.


FEYZA TETİK ve NAİLE ÖZTÜRK

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs