Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti Sakarya’daki Kadrolarını Yenilemelidir

Ferizli İlçe Kongresi ardından AK Parti Sakarya’da ilçe kongrelerini tamamladı. AK Parti 15 ilçe de mevcut başkanlarla yola devam ederken sadece Ferizli’de Cemil Sağlam yerine Ramazan Serhoş’la yola devam dedi. İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti’de il kongresi ise 7 Şubat 2015’te yapılacak.

AK Parti’de il başkanlığı için Mert Aydemir, Sezai Akyol ve Oktay Yıldırım’ın adı geçiyor. AK Parti’de kongreler tek liste yöntemiyle yapılıyor. Bu çerçevede AK Parti Genel Merkezi’nin önümüzdeki günlerde il başkan adayını belirlemek için teşkilatlar içerisinde bir anket yapacağı söyleniyor. Anket sonrası belirlenen üç ismin Ankara’ya davet edilmesi ve üç adayla bire bir görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun belirlediği ismin ise il başkanı olması bekleniyor.

İl başkanını AK Parti Genel Başkan’ı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun belirleyecek olması bazı ilçe kongreleri öncesi yaşanan tartışmaların önünü kesecek. İl Başkanını Davutoğlu belirleyeceği için her grup bu ismi kabul etmek zorunda kalacak. İl başkanı olan isimde böylece tartışılmayacak.

AK Parti’de il başkanının kim olacağı sorusu kadar belirlenecek il yönetimi de il başkanı kadar önemli. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun önce ki gün açıkladığı ankete göre AK Parti Sakarya’da yüzde 67 gibi yüksek bir oy oranına ulaşmış görünüyor. Muhtemelen 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti Sakarya’dan yüzde 70’in üstünde bir oy olacak. AK Parti bu oy oranları ile üç Sakaryalıdan ikisinin desteğini almış görünüyor.

AK Parti’nin Sakarya’da ki iskeleti milli görüş, muhafazakâr ve mütedeyyin seçmen görünse de AK Parti milliyetçilerden, liberallerden ve Kürt kökenli vatandaşlarımızdan da büyük oranda oy alıyor. Ayrıca Sakarya’da kadınlar erkeklere oranla daha büyük bir oranda AK Parti’ye oy veriyorlar. Yine gençlerin en çok oyunu alan parti de AK Parti. Milli Görüşten gelen Refah-Fazilet Partileri sürecini de dahil ettiğimizde AK Parti Sakarya’da 20 yıldır iktidarda. Ve yapılan kamuoyu araştırmalarına göre en az iki-üç dönem daha rahatlıkla iktidarda olabileceğini söyleyebiliriz.

20 yıldır Sakarya’da iktidar olan AK Parti artık kendini yenilemelidir. İktidardayken yenilenmesi halinde AK Parti kalıcı bir parti olabilir. Bu yenilenme de farkı kesimlerden beslenmeye devam ederek siyasal bir harekete dönüşmekten geçer. Ayrıca artık seçmenin önemli bir bölümü AK Parti döneminde yetişen gençlerden oluşmaktadır.

Oluşacak yeni il yönetimi AK Parti’ye oy veren kesimlerin taleplerini karşılayacak bir yönetim olmalıdır. İl yönetimini oluştururken siyasi gelecek hesaplarından daha çok bu noktaya dikkat edilmelidir. Yeni yönetimde AK Parti’yi destekleyen farklı kesimlerin temsilcileri mutlaka bulunmalıdır. Kadın ve gençlerin sayısı ise artmalıdır. 2023 vizyonu doğrultusunda bir vizyon ve siyaset dili oluşturabilecek isimlerden yönetim kurulu oluşturulmalıdır.

Ayrıca artık bir bilim adamının genel başkan olduğu AK Parti’de, Sakarya’da da akademisyenler ve entelektüellerden faydalanılmalıdır. AK Parti yönetimi akademisyenlerle güçlendirilmelidir.

Son olarak ta AK Parti iktidarı kendi ile yüzleşmeli, kendi iktidarı döneminde zenginleşen ve bu zenginleşme süreci şaibeli olan, kamuoyu tarafından tartışılan isimlerle yola devam edilmemelidir. İl yönetimi müteahhitler ve ihaleye giren iş adamlarından oluşmamalıdır. Özellikle kamu ile iş yapan ve ticari ilişkisi olan iş adamları yönetime alınmamalıdır.

AK Parti iktidarının Sakarya’da kalıcı olması bu dönüşleri sağlamasına bağlıdır.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs