Ömer ERDEM Ömer ERDEM Sözün Gücü

İstikbal Köklerdedir

19. Milli Eğitim Şurasιnda alιnmιş çok sayιda karar arasιnda anlι şanlι medyamιz iki tanesini öne çιkardι. Öne çιkardι da ne demek? Handiyse kararlarιn canιnι çιkardι. Büyük bir fιrtιna kopartιldι. Bilmem kaç yιldιr tam da Yeni Türkiye heveslerine kapιlmιşken yine içimizdeki İrlandalιlar büyük bir vaveylâ kopartmayι başardι. Üstelik bunu yapan malum çevreler meselenin özünü tartιşmak ve bu konularda bilimsel mütalaalar vermek yerine tam bir algι operasyonu yaparak yalanlara tevessül etmekten bile imtina etmediler. Sanki „karma eğitim“ konusunda bir fikirleri varmιş gibi uyanιklιğa yatarak ve çamur atarak alιnan kararlarιn karma eğitimden tamamen vazgeçileceği şeklinde bir algι oluşturmaya çalιştιlar. Halbuki bu tamamen yalan. Ancak biz bugün bu konudan ziyade diğer karar üzerinde duracağιz. Yani hemen herkesin daha adιnda bile ittifak edemedikleri „Osmanlιca“ yahut „“Eski Türkçe“ veya „Arap alfabesi ile yazιlan Türkçe“ v.s, v.s

Bir millet düşünün ki daha yüzyιl öncesindeki değerlerinin adιnι bile koymaktan yahutta bilmekten aciz. Bu memlekette yιllardan beri entellektüel adalarιyla fors atιp çalιm satan yarι karanlιk kafalι münevverlerimizin düştüğü durumlar içler acιsι. Yazιk. İnsan gerçekten hayιflanιyor. Bu ne garip ve ne yaman bir çelişkidir. Kelli-felli adamlar çιkιyorlar ekranlara ve baştan aşağι cehaletlerini entellektüellik veya modernite diye pazarlιyorlar. Osmanlιca denilen bu lisana „yabancι dil“ muamelesi yapan gaflet ve dalalet içinde olan zavallι kafalar bile var. Osmanlιca okullarda ders olarak okurulsun tavsiyesi sonrasιnda neredeyse isyan çιkaracaklar. Bu memlekette bu kadar Osmanlι düşmanlιğι nasιl yeşermiş...

Kendi dedesine düşman muamelesi yapan bir başka hilkat garibelerini başka coğrafyalarda bulmak acaba mümkün müdür? Elin oğlu yağmaladιğι topraklardan bir avuç Avrupalι ateşli silah kullanan çapulcu sayesinde yepyeni bir „Amerikan Toplumu“ yaratmak için canιnιşine katarken biz handiyse dokuzyüz yιllιk iftihar tablolarιyla dolu bir tarihi tamamen yok kabul ediyoruz ve hatta utanmadan ona düşmanlιk besliyoruz. Bu kadar cehalet ancak tahsil ile olur. Tabi ki ne tahsil ettiğin çok önemlidir. Tarihinden utanan ve onu reddeden bir nesil yetiştirirsen olacağι bu dur. Ancak hakikatin bir gün mutlaka gün yüzüne çιkmak gibi bir tabiatι vardιr. Bugün olmakta olan işte tam da budur. Yoksa Osmanlιcayι orta öğretime ders olarak koymak işin sadece teferruat kιsmιdιr. Peki ne oluyor o zaman?

Ne oluyor ve Ne olacak?

Tam ikiyüz yιldan bu yana batι uygarlιğιna yok yere teslim edilmiş ve onun karşιsιnda kendisini aşağιlatmιş büyük bir medeniyetin çocuklarι adeta küllerinden doğarak sahip olduklarι muazzam medeniyetin “kök” lerine dönmek için ayağa kalkmιştιr. Tam ikiyüz yιldan bu yana horlanan, aşağιlanan, değerleriyle alay edilen, tarihi çarpιtιlan, harfleri değiştirilerek medeniyeti ile bağι kopartιlan; hulasa topyekun yok edilmeye çalιşιlan bir Millet uyanιyor. Evet olan tam da bu dur. Anadolu semalarιιn irfan yüklü bulutlarι kararan afakιmιzι nurlandιrmak için harekete geçmiş durumdadιr. Kendisine reva görülen bunca zulme ve aşğιlamaya rağmen yιlmadan, bιkmadan ve usanmadan çalιşan bu aziz millet yeniden değerleriyle buluşuyor. Yeniden kendinde var olan “özgüven” ve “cesareti” ortaya koymak suretiyle yaşlι gezegenimizin son iki yüz yιlιnι kan gölüne çeviren ve zulmü şaha kaldιran bu insaf, izàn ve merhamet yoksunu uygarlιğa haddini bildirmek ve dünyamιzι yeniden adalet ve merhametle buluşturmak için daha önce yaşanmιş bir medeniyeti yeniden ihya etmek üzere harekete geçmiş bulunuyor. Memleketteki kan emici vampirlerin binbir türlü hakaret ve yalana başvurmalarιnιn gerçek sebebi de işte bundandιr. Yoksa Osmanlιca öğretimi için bu kadar kendilerini helâk etmezler. Laik kemalist, ataist, ateist, maksist, leninist ve daha çeşit çeşit “ist” sahiplerinin korkusu yerindedir. Evet korkularι bir gün mutlaka gerçekleşecektir. Bu ülke yeniden kendi medeniyetinin ulvi değerlerini yeşertecek ve dünyanιn gerçekten 5` ten daha büyük olduğunu ispatlayacaktιr.

Ben doğrusu kendi nam hesabιma bunun mutlaka gerçekleşeceğine bütün kalbimle hep inanmιştιm. Ancak benim bunu görüp göremeyeceğime dair şüphelerim bulunmaktaydι. Artιk bu güzellikleri kendimin de görebileceğime inanmιş durumdayιm. Bu durumda Yüce Yaratιcιmιza ne kadar şükretsek az dιr. Kolay değil, şah damarlarι kesilmiş bir toplumu yeniden hayata döndürüp onu bütün bir insanlιğιn umudu haline taşιmak. Evet bu toplum gerçekten de insanlιğιn umudu konumuna yükselmiştir.

Yukarιda sözü edilenler çok büyük laflarmιş gibi gelebilir ama hakikat böyle değildir. Bunlar gerçekten gerçekleşmesi mümkün olan drumlardιr. Daha yüz yιl önce ümmet sancιsιyla yanιp tutuşan Kuràn şairi Mehmet Akifi bir düşünün. Akifin kurmakta olduğu hayaller artιk gerçekleşmeye başlιyor. Yine aynι devrin derin tefekkür sahibi alimlerinden Said-i Nursi”İstikbaldeki inkιlâbatιn en gür sadasι İslâm sadasι olacaktιr” demesi boşuna değildi. Evet belki bugünlerde bu hayaller tam gerçekleşmedi ama bu Milletin çok sevip işbaşιna getirdiği bir yiğit adam o günlerin işaret fişeğini patlatmιş oldu. Artιk bu ülkede ülkesini, tarihini ve insanι seven herkes yepyeni bir özgüvenle bir defa olanιn bir kez daha olmasιnιn daha da mümkün olduğu sosyoloji kuralι gereği dünya için merhamet, şefkat ve adaletin tecelli edeceği yeni bir medeniyetin kurulabileceğine kani olmuşlardιr.

Evet, dünya yeni bir medeniyete gebedir. Şimdilerde bunun doğum sancιsι çekilmektedir. Bu ağιr sancιlarιn sonucu nur topu gibi yeni bir medeniyet olacaktιr. Kurànιn rehberliğinde Müslümanlar daha yaşanabilir bir dünya ve akabinde hiç bir insanι zayi etmeyecek derecede hassas bir yaşam biçimi ortaya koyacaktιr. İslâmιn va`z ettiği medeniyet insanlιk için son ve tek mutluluk kapιsιdιr. İnsan elinden çιkma sistemlerin insanι nasιl insanlιktan mahrum bιraktιğιnι elemle ve hüzünle müşahede ettik. Allahιn Kurànda müjdelediği „Ve tilkel eyyamu nudaviluha“ ayetinin sιrrιna kavuşacağιmιz günler yakιndιr.

Bu dünyada insanιn mutsuz olmasι asla kaderi değildir. Müslümanlarιn öncülüğünde bütün mazlum insanlar bunun böyle olmadιğιnι dost-düşman herkese ispatlayacaktιr.

Gerçek medeniyete samimiyetle inananlara selâm olsun.

 
#

YAZARIN SON YAZILARI

Batının Çatışmacı zihniyeti

Batının Çatışmacı zihniyeti

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları

Kaybedenler Kulübünün Benzemez Mensupları


DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

DininGüncellenmes ive Ilahiyatçılar

Esas Duruş İlkesi…

Esas Duruş İlkesi…

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Müslüman Dünyasında Ahlâk Krizi

Seçimler Yaklaşırken…

Seçimler Yaklaşırken…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs