Hastalık icad edip halkı soyuyorlar

Söz­de bir­ta­kım tıp adam­la­rı­nın, ilaç fir­ma­la­rı­nın göz­le­ri­ni bü­rü­yen pa­ra hır­sı in­san­lı­ğı teh­dit edi­yor. Ön­ce Ba­tı’da baş­la­yan as­lı as­ta­rı ol­ma­yan has­ta­lık­lar ve gü­ya on­la­ra şi­fa ola­cak di­ye pi­ya­sa­ya sü­rü­len ilaç­lar, bir za­man son­ra Tür­ki­ye gi­bi ül­ke­le­re de gi­ri­yor.
Ali ARICI Ali ARICI

Söz­de bir­ta­kım tıp adam­la­rı­nın, ilaç fir­ma­la­rı­nın göz­le­ri­ni bü­rü­yen pa­ra hır­sı in­san­lı­ğı teh­dit edi­yor. Ön­ce Ba­tı’da baş­la­yan as­lı as­ta­rı ol­ma­yan has­ta­lık­lar ve gü­ya on­la­ra şi­fa ola­cak di­ye pi­ya­sa­ya sü­rü­len ilaç­lar, bir za­man son­ra Tür­ki­ye gi­bi ül­ke­le­re de gi­ri­yor.

Uy­du­ruk has­ta­lık­la­rın spon­so­ru ilaç fir­ma­la­rı bu sa­ye­de ürün­le­ri için ye­ni pa­zar­la­ra gir­miş olu­yor­lar. Ba­kın me­se­la “Si­si- send­ro­mu uy­dur­ma­sı” 1998 yı­lın­da bir fir­ma­­nın, tek say­fa­lık bir rek­lam ila­nıy­la or­ta­ya çık­tı. Send­ro­ma Avus­tur­ya İm­pa­ra­to­ri­çe­si Eli­sa­beth’in (Si­si) adı­nı ve­re­rek, ade­ta bir soy­lu(!) has­ta­lı­ğı ola­rak gös­ter­me­yi de ih­mal et­me­di­ler.

Yıl­lar son­ra Müns­ter Üni­ver­si­te Kli­ni­ği bu­nun bir ilaç fir­ma­sı uy­dur­ma­sı ol­du­ğu­nu or­ta­ya çı­kar­dı.

Ade­ta çı­ka­rı­lan her ila­ca bir has­ta­lı­k icad edi­li­yor. Bu­na İn­gi­liz­ce de "di­se­ase mon­ge­ring" ya­ni has­ta­lık ti­ca­re­ti de­ni­yor.

Sağ­lık­lı in­san­la­rın sır­tın­dan pa­ra ka­za­nı­yor­lar. Ba­zı ilaç fir­ma­la­rı so­nu gel­me­yen med­ya kam­pan­ya­la­rıy­la top­lu­mu hız­la ya­yı­lan fa­kat çok zor te­da­vi edi­le­bi­ldi­ği­ni ile­ri sür­dü­ğü has­ta­lık­lar­la kor­ku­tu­yor.

MİL­YO­NER­LER Bİ­LE TEH­DİT ALTIN­DA

Hat­ta ya­lan­cı dün­ya cen­ne­ti di­ye bi­li­nen Ma­yor­ka ada­sı­na yer­le­şen­ler bi­le has­ta ilan edil­di. İs­pan­ya'da ça­lı­şan psi­ko­te­ra­pist Eck­hard Ne­umann, din­len­di­ri­ci or­ta­ma rağ­men hat­ta bel­ki de tam da bu yüz­den in­san­la­rın "Cen­net Dep­res­yo­nu" ya­şa­dık­la­rı­nı fark et­miş; iyi mi?!

"Le­isu­re Sick­ness" ola­rak ad­lan­dı­rı­lan boş za­man has­ta­lı­ğı­nın çok yay­gın ol­du­ğu ile­ri sü­rü­lü­yor.. Ta­bii al­da­nır, has­ta ol­du­ğu­nuz ze­ha­bı­na ka­pı­la­rak so­yul­ma­k için on­la­ra baş­vu­rur, on­la­rın yaz­dı­ğı ilaç­la­rı alır­sa­nız..

KADINLAR HEDEFTE

Gü­nü­müz­de sa­de­ce ka­dın ol­mak bi­le has­ta ilan edil­mek için ye­ter­li. Özel­lik­le de genç kız­lar “il­let­li” ola­rak ka­bul et­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­mak­ta.


Ka­dı­nın ba­zı dö­nem­le­rin­de ya­şa­dı­ğı do­ğal ra­hat­sız­lık­la­rı bi­le uzun sü­re­dir has­ta­lık ola­rak gö­rü­lü­yor. Me­se­la ha­mi­le­lik­le­rin ço­ğu risk­li ka­bul edil­di­ğin­den se­zar­yen­le do­ğum­da gün­den gü­ne önem­li bir ar­tış ya­şan­ıyor. Uz­man­lar en azın­dan 60.000 ame­li­ya­tın ge­rek­siz ol­du­ğu­nu söy­le­me­le­ri­ne rağ­men, Al­man­ya’da­ ya­pı­lan araş­tır­ma­la­ra gö­re her yıl 160.000 ra­him alın­mak­ta. Ka­dın­lar kı­sır­laş­tı­rıl­mak­ta.. Ve ma­ale­sef bu özel­lik­le hal­kı Müs­lü­man ül­ke­le­re yap­tı­rıl­mak­ta..


Söz­de ruh­sal bo­zuk­luk­lar için ilaç en­düst­ri­si dur­ma­dan ilaç çe­şit­len­di­ri­yor. Ye­ni has­ta­lık­la­rın keş­fe­dil­me­sin­de en önem­li ro­lü üst­le­nenle­rin ise psi­ki­yat­rist­ler ol­du­ğu id­di­ası çok yay­gın..

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs