Ahmet Akkuş ile röportaj

Geyve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür vekili Ahmet Akkuş ile röportaj yapıldı.
Editör Editör

1-Kendinizi biraz tanıtır mısınız?

Ben Ahmet Akkuş . Aslen  Iğdırlı’yım. Bursa Uludağ Üniversitesi mezunuyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Iğdır’da yaptım. Üniversiteyi Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okudum. O zaman Eğitim Fakültesiydi ve 3 yıldı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisansımı tamamladım. İlk göreve Iğdır’da başladım.Daha sonra Balıkesir’e atandım. Beş buçuk sene orada görev yaptım.1990 yılında Sakarya Geyve METEM Lisesine atandım. Aynı yıl orada müdür yardımcısı olarak çalıştım.14 yıl müdür yardımcılığı görevimin ardından müdür baş muavini oldum. 9 seneye yakın müdür baş muavinliği yaptım. 2012’ de Geyve Sağlık Meslek Lisesine müdür yardımcısı olarak atandım. Hala müdür vekili olarak görev yapmaktayım.

2-Bu görevi seçmenizin nedeni nedir?

Aslında askeri okullara düşünüyordum. Fakat o zaman ki şartlar dolayısıyla mülakat sınavlarını geçemedim. İngilizceden çok yüksek puan almıştım. Hatay Yabancı dil Yüksek Okulunu kazanmıştım. Oraya gittim ancak ortamı beğenmedim. Bursa’da okuyan arkadaşlarımın önerileriyle Bursa Eğitim Enstitüsüne müracaat ettim. Aynı yıl orayı kazandım. Bursa şehrinin güzelliği ve yakın arkadaşlarım sayesinde okulu bitirmek kısmet oldu.

3-Görevinizi bize tavsiye eder misiniz?

Öğretmenlik tabii ki kutsal bir meslek. Bu kutsal mesleği yapabileceğine inanan herkesin yapmasını isterim. İnsan yetiştirmek en güzel meslek. İnsan yetiştirirken burada anne babanın rolü kadar öğretmenin de rolü vardır. Öğretmen gerçekten mesleğinin ehli ise topluma yararlı olur diye düşünüyorum.

4-Eğitim ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

Eğitimin sadece okulda olduğu düşünülüyor. Oysa eğitim bebeklikten başlayıp ölünceye kadar geçen süreçtir. Biz halk olarak bunu böyle bilmiyoruz. Eğitimin sadece okulda olduğunu zannediyoruz.  Halbuki insanın oturduğu ilçe, mahalle, çevre, basın ve yayın da eğitimin birer parçasıdır. Toplum olarak eğitime bu gözle bakarsak eğitimin kalitesi yükselir. Aileler eğitimde okulla iş birliği içine eğitim sürecini yürütse verilen eğitimin daha verimli ve olumlu sonuçlar oluşturacağını düşünüyorum.

5-Bulunduğunuz görevden ayrılınca nasıl hatırlanmak ve anılmak istersiniz?

Tabii ki insan iyi hatırlanmak ister. Eğer iyi öğrenci yetiştirmişse onlar tarafından övgüyle bahsedilmek insanı mutlu eder. Ben bunu çok yaşadım. Mezun ettiğim öğrenciler ve ailelerinden iyi şeyler duyuyorum. Tabii zaman zaman sert davrandığımı düşünen kişilerde memnuniyetsizlik gösterebilirler.

6-Son olarak biz gençlere söylemek istediğiniz nelerdir?

Gençlere söyleyeceğim çok şey var ama özellikle şunu söylemek istiyorum: Her ne işi yaparsanız yapın, severek yapın. Çalışmanın sınırı yoktur. Eğitimin sınırı yoktur. Yaşam boyu öğrenmeye, çalışamaya devam edin. Çünkü çalışan mutlaka kazanır.

ZEHRANUR ŞENER 


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs