ÖZ BÜRO İŞ-Sen'den Basın Açıklaması

"Yapılanların basın özgürlüğü ile alakası yok"



Editör Editör

"Yapılanların basın özgürlüğü ile alakası yok"

"Tüm Müslümanların ortak tepki vermesi gerekir"

 “Biz müslümanlar için malımızdan, canımızdan ve dünyadaki her şeyden daha değerli olan Peygamber Efendimize yapılan bu çirkin saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bunu basın özgürlüğü ve fikir özgürlüğü olarak insanlara lanse etmeye çalışan insanları da kınıyoruz. Çünkü insanların kutsallarına, mâneviyatına, en değerleri varlıklarına yapılan bu saldırı, bir basın özgürlüğü ya da fikir özgürlüğü olarak addedilemez. Bu yapılan düpedüz İslam’a ve Müslümanlara bir hakarettir. Peygamber Efendimize bir hakarettir. Ve bunu en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. Dünyada bulunan tüm müslümanları da bu çirkin saldırıya karşı ortak tepki göstermelerini istiyoruz.”

Özellikle de Türkiye’de bulunan ve Ka'b Bin Eşref’in rolüne bürünmüş medyaya da buradan sesleniyoruz. Onları da lanetle kınıyoruz. İnşallah bir daha böyle şeylerin yaşanmasını istemiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen, bütün insanlığa gönderilen peygambere dil uzatılmasını, bir müslüman olarak kabul etmiyoruz. Buradan sizin aracılığınız ile de o insanlara sesleniyoruz, Bunun basın özgürlüğü ile bir alakası yoktur. Tamamen müslümanların kutsalı olan Peygamber Efendimiz gibi bir değere ki O, müslümanlar için çok değerlidir. O’na yapılan bu saldırıyı bir basın özgürlüğü olarak kabul etmiyoruz. Böyle bir şey olamaz. Lanetle tekrar tekrar kınıyoruz.

Müslümanlar olarak Hz. Muhammed (s.a.v)’e yapılan hakareti kabullenmeyeceklerini belirtiyoruz “Müslümanların rehber gördüğü son peygambere yapılan hakaretin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Gerek İslami bir düşünceye sahip olsun, gerek başka bir düşünceye sahip olsun bu yapılanlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Ortada büyük bir tezat var. Bir terör devleti lideri olan Netanyahu’nun o Fransa’daki yürüyüşte olması başlı başına büyük bir skandaldır. O kadar Müslüman öldü. Orta doğuya bakalım o kadar Müslüman ölüyor. Bütün dünya susuyor. 12 milyon Müslüman katledildi ama 12 kişi öldü Avrupa ayağa kalktı bu kabullenecek bir durum değil”

Türkiye’deki 70 milyon insanın uyanması ve kendine gelmesi lazım. Sonuçta Peygamber Efendimize yapılan hakaretler var. Ailemize yapılan bir hakarette nasıl tepki veriyorsak, Peygamber Efendimize yapılan hakarete de en az o kadar tepki vermemiz lazım.

12 kişinin öldürüldüğünü söylüyorlar. Ama Arakan, Myanmar, Burma ve aklımıza gelmeyen birçok yerde 12 milyon kişinin öldürülmesine de ses çıkarmadılar. Müslümanların Peygamberine karşı nasıl olur da bu derece hakaret dolu karikatür yayınlıyorlar? İslam ümmetti bunlara karşı nasıl sesiz kalabiliyor?

Charlie Hebdo ve benzeri dergilerin ifade özgürlüğü adı altında İslam’ın kutsal değerlerine ve Hz. Muhammed’e hakaret ettiklerini ve bu hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz, Bu tür hakaretlerin İslam’a olan tahammülsüzlükten kaynaklandığını yapılmış olan hakaret İslam ümmetine yapılmış hakarettir. Kesinlikle kabul edilecek bir durum değil bu kınıyoruz. Daha önce bu bölgede Danimarka’da yapılan hakarete karşı büyük bir tepki gösterilmişti. Müslümanların birleşmesi ile inşallah bir daha tepkimizi ortaya koymaya çağırıyoruz. Allah inananların yar ve yardımcısı olsun.

Zafer İnanlarındır.

Recep AKBAŞ

ÖZ BÜRO İŞ-SEN

SAKARYA BÖLGE SORUMLUSU

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs