Bağcaz'da Hayır Pilavı

Bağcaz Mahallesi’nde 700 yıldır geleneksel olarak düzenlenen hayır pilavına ilgi yoğun oldu.

Editör Editör

Bağcaz Mahallesi’nde bulunan, Dede ile Torun; “Hacı Süleyman Divriği ve Derviş-i Maksut” Türbesinde düzenlenen geleneksel hayır pilavına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bağcaz Mahallesi Muhtarı Salim Ünal, uzak ve yakın yerleşkelerden gelen misafirlerini yolda karşıladı.

Tertip komitesi ve pilavcı Burhan Karacan, Aziz Bayer ve Kadir Özcan, uygulamalarda bir aksilik olmaması için koşuşturdu. Alınan bilgilere göre, adının açıklanmasını istemeyen birçok hayırsever de maddi olarak hayra destek verdi.

Yörede çok iyi tanınan ve sevilen pilavcı Burhan Karacan’ın ifadelerine göre; 20 kazan olarak hazırlanan pilavda 1ton bulgur, 9 koyun–2 keçi eti kullanıldı. İkram sonunda, hazırlanan pilavın tamamının tüketildiği yani hiç pilav kalmadığı öğrenildi.

Türbe önünde; Kur’an-ı Kerim, ilahiler okundu. Programa; Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, İlçe Müftüsü Ali Erhun da katıldı.

Misafirlerin katılımları ile birlikte kılınan öğle namazı sonrasında gelenlere etli bulgur pilavı, ayran, yufka ikram edildi.

Köy sokaklarında seyyar satıcı tezgâhları ve dondurmacılar, hazır bulundu.

Değişik yerleşkelerden gelip birbirlerini uzun zamandır göremeyen dostlar da günü fırsat bilerek hasretlik giderdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs