Suriye’ye Yardımeli’nden 1 TIR

Suriye’ye ‘Yardımeli’ Geyve Şubesi tarafından 1 TIR dolusu erzak gönderildi.
Editör Editör

Yardımeli Geyve şubesi yardımsever halkın katkıları ile 3. Yardım TIR’ını Suriye’ye uğurladı.

Yardımeli Geyve Şubesi sorumlusu yaptığı konuşmada: “Biliyor ve inanıyoruz ki ümmet coğrafyası bugün buhranlar kıskacında kıvranıyor. Veren el ile alan el arasında hayır köprüsü ilkesi ile hareket eden Yardımeli dünyanın 53 ülkesinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bir zulüm Suriye’de ki çocukları acımasızca öldürürken Hz. Ömer(R.A.) gibi sırtında un taşıyan Müslümanlara ne kadar ihtiyacımız var. 

Biliriz ve inanırız ki hakikatin üzerimizde hakkı vardır. El Hakk olanın üzerimizde hakkı vardır. Ümmet her dem imtihan içinde. Dün Pakistan, Sudan vb. Bu gün Filistin, Irak, Suriye…

Allah Resulü(S.A.V.): “Müslümanlar kardeştir.”buyuruyor. Ama, fakat, lakin gibi düşünce dünyamızı dumura uğratan vesveseleri bir yana bırakarak Suriye için dedik yola çıktık. Belki bir battaniye kendi çocuğumuzun üstünü örter gibi dedik. Bir çuval un evimize getirir gibi dedik. Bir bebek maması beşikteki yavrumuza hazırlar gibi dedik. Yardım bekleyen ellere yardım elimizi uzatalım dedik.

Üşüyen Yanlarımız Isınsın Diye…

Bu TIR’ın oluşmasında emeği geçen; Geyve ve Pamukova halkına, esnafımıza, Halidiye, Çine, Kulfallar Mahalleleri ile Yardımeli bayanlar Komisyonuna teşekkür ediyoruz. 

Yardımeli TIR’ında; 400 çuval un, 90 adet battaniye, 70 koli temel gıda maddesi, 25 koli giyecek maddesinden oluşmaktadır.” dedi.

Program; emekli İmam-Hatip Sadettin Armağan'ın yaptığı dua ile son buldu.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs