HABER AHLAKI

Geyve Merkez Sinan Bey Camisi imam-hatibi İdris Fındık Hoca: Şahısların onurunu zedeleyen, kurum ve kuruluşların itibarını sarsan, yaralayan, yalan haber, iftira, karalama ve dedikodu gibi hususlar fitneye, kargaşaya, kavgaya hatta ölümlere kadar varan kötü sonuçlar doğurur."dedi.
Editör Editör


Yüce Allah şöyle buyuruyor: Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip, yaptığınıza pişman olmamak için, o haberin doğruluğunu araştırın."

İletişim ve haberleşme araçları, iyi niyetli kullanıldığında, son derece faydalı olabileceği gibi, kötü amaçlarla kullanıldığında da, zararı o derece büyük olabilmektedir.

Haberleşmede, gerek haber alırken, gerekse bir takım haberleri dağıtırken, riayet etmemiz gereken temel prensipler ve ahlaki kurallar vardır. Buna göre bir haber, öncelikle doğru, gerçek, delilli ve sağlam bir kaynağa sahip olmalıdır. Şahısların onurunu zedeleyen, kurum ve kuruluşların itibarını sarsan, yaralayan, yalan haber, iftira, karalama ve dedikodu gibi hususlar fitneye, kargaşaya, kavgaya hatta ölümlere kadar varan kötü sonuçlar doğurur.

Kur’an-ı Kerimde şöyle ifade ediliyor: “İnananlar arasında, çirkin şeylerin yayılmasını arzulayan kimseler için, dünyada da ahirette de, çetin bir azap vardır. Allah bilir, siz bilmezsiniz”[1]

Toplumsal düzeni ve huzuru bozmak için yapılan yayınların ve haberlerin, fesat çıkarma ve bozgunculuk yapma amacına yönelik olduğu asla unutulmamalıdır. Bu tür haberleri yaymak yerine, işin aslını ortaya çıkaracak olan, uzmanlara ve yetkililere havale edilmemiz en doğru olanıdır.

İletişim ve teknoloji adına, çocuklarımızın kontrolsüz bir şekilde internet ve sosyal paylaşım sitelerinin esiri olmalarına müsaade etmemeliyiz.

Yalan, dedi-kodu, iftira, müstehcenlik içeren ve fesat çıkarmaya, kargaşa çıkarmaya yönelik haber ve yayınlara karşı, dikkatli olmalı ve onlardan uzak durup işin aslını öğrenmeye çalışmalıyız.


Mehmet AYDOĞAN
Geyve Haber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs