DHKP-C'den imamhatip hazımsızlığı!

Kendilerini devrimci sol olarak tanıtan DHKP-C yayınladığı bildiride, terör örgütünün "imam hatip rahatsızlığını" bir kez daha gözler önüne serdi.
Ali ARICI Ali ARICI

haber10'da yayınlanan habere göre, DHKP-C terör örgütünün internet sitesi olarak bilinen Halkın Sesi’nde yayınlanan "Gazi’de İmam Hatibe karşı mücadelemiz sürüyor" başlıklı açıklamada imam hatiplerin kapanması için komite kurulduğu ve toplantılar yapıldığı belirtildi.

Öte yandan terör örgütü DHKP-C’ye yönelik olarak, 2013’te farklı illerde eş zamanlı düzenlenen operasyonun, 17 kişinin tutuklandığı İzmir bölümündeki aramalarda, dernek binasındaki duvara asılı bir tablonun arkasında bulunan flaş bellekteki, imam hatipler dahil tüm liselerde okuyan öğrenciler hakkında bilgilerin yer aldığı tespit edilmişti.


Liselerde büyük bir devrimci potansiyelin beklediğine inanan DHKP-C örgütünün, imam hatipler için, "Özellikle 12 Eylül yönetimi, yoksul halkın devrimcilere yönelmesini engellemek, onları dini gericiliğin ve tarikatların denetimi altına almak için bu okullar aşırı ölçüde yaygınlaştırılmış ve adeta tarikatların at oynattığı okullar durumuna getirilmiştir. Bugün iktidardaki AKP de dahil din istismarcısı gerici örgütlenmelerin kadrolarının ağırlıklı kesimi bu liselerde eğitim görmüş kesimden gelmektedir. Bizim gençlerimizdir. Gericiliğe teslim edilmesi düşünülemez. Buraları ne pahasına olursa olsun gericiliğin arka bahçesi olmaktan çıkarmak gerekir. Uygun program ve politikalarla yaklaşıldığında bunu başarmak mümkündür. Geçmişin derslerini de değerlendirerek, buralara daha iradi bir programla yaklaşıldığında sonuç almak zor olmayacaktır. Bunun için Liseli Dev-Genç örgütlenmesinde buralarla ilgilenen özel bir birim kurmakta yarar vardır" dediği ortaya çıkmıştı.

 
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs