Öğretmene nöbet ücreti 149 TL mi olacak?

Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı, 'Öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var' dedi.
Ali ARICI Ali ARICI


Öğretmenlere 4 saat nöbet ücreti verilmesi konusunun MEB’in masasında durduğunu ve son kararı Maliye Bakanlığı’nın vereceği daha önce açıklanmıştı. 


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yaptığı açıklamada, "Bu son dönemde hemen hemen bütün sendikaların dile getirdikleri nöbet konusuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var" diyerek öğretmenlere nöbet ücreti verileceğinin müjdesini verdi. 


NÖBET ÜCRETİ 'AYLIK 149 LİRA' OLACAK İDDİASI


Bazı eğitim haber siteleri, nöbet ücretinin ayda toplam 149 TL olarak hesaplanacağını iddia etti.


Öğretmenlere nöbet ücreti 4 saat üzerinden ödenirse; 1 haftada 1 nöbet karşılığında: 37 TL, 4 haftada 4 nöbet karşılığında: 149 TL ödenmiş olacaktır. Eğitim-öğretim yılını 180 iş günü ve 36 hafta olarak hesapladığında ise bir öğretmen bir yılda nöbet ücretinden 1.346 TL kazanmış olacaktır. 


EK DERSLER VERGİDEN MUAF TUTULMALIDIR


Öğretmen sitelerinin gündeme getirdiği bir başka konu da Ek Ders ücretlerindeki vergi oranı.Toplu sözleşmede masada olacak olan ek derslerin vergi diliminden muaf tutulması konusunun çözülmesi öğretmenler için daha çok önemlidir. Yine mesele Maliye Bakanlığı’nda bitiyor. Kurs ek ders ücretinin % 100 arttırılması, nöbetlere ücret verilecek olması önemlidir ancak ek derslerin vergiden muaf tutulmasıyla bu iyileştirmeler bir anlam kazanacaktır. MEB’in nöbet ücreti dışında vergi dilimi konusunda da çalışma yapması faydalı olacaktır.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs