AK Parti'de Temayül Heyecanı

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için temayül yoklaması yaptı.

Ali ARICI Ali ARICI

Zeyit Aslan açtı Temayül yoklaması Ak Parti Tokat Milletvekili ve Sakarya Temayül Divan Başkanı Zeyit Aslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kurulan 17 sandıkta oylar kullanıldı.

Toçoğlu’ndan yakın ilgi

Binlerce partili gönüllerinde ki 7 ismi yazmak için Serdivan Spor Salonu’na akın etti. 56 aday adayı salona gelen partililerle yakından ilgilenerek kendilerini hatırlatmaya çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da salonda teşkilat mensupları ve aday adaylarıyla uzun süre ilgilendi. Zeki Toçoğlu ile aday adaylarıyla bol bol fotoğraf çekildi.

Enver Toçoğlu ile de ayaküstü sohbet eden Başkan Toçoğlu, temayül yoklamasının parti içi demokrasinin kurallarından birisi olduğuna vurgu yaptı. Toçoğlu “Ak Parti teşkilatlarının fikrini önemsiyor. Temayül Yoklaması çok önemli “ dedi.

İl ve İlçe teşkilatlarından gelen parti mensupları, toplamda 73 olan milletveklii aday adaylarından, 60'ı için oy kullandı. Sandık başında kurulan seçim kabinlerine koyulan oy pusulalarına 7 isim için işaretleme yapan parti üyeleri oylarını kullandı.

Sabah saat 10.00 sıralaırnda başlayan temayül yoklamasında erken saatlerde milletvekili aday adayları da yerlerini aldı. Adaylar, salon içerisinde oy kullanımı süresi boyunca bekledi. Oy kullanımı akşam saat 16.00'da sona erdi ve 17 sandıkta atılan oylar bir yerde toplanarak sayım için Ankara'ya yollandı.

Yapılan temayüle aday adayı olan il başkanı, mevcut milletvekilleri ve başvuruda 1. bölge olarak İstanbul ve Ankara'yı yazan aday adayları girmedi. Durum böyle olunca oy pusulalarına 60 aday adayının ismi yazıldı.

TOPLAM BİN 950 OY KULLANILDI
Ak Parti İl Başkanlığı görevlilerinden alınan bilgiye göre temayülde 16 ilçeden ve il teşkilatından toplam Bin 950 oy kullanıldı. Sandıklardan çıkarılan oy zarfları daha sonra karıştırılarak bir çuval içerisinde toplandı.

Yapılan temayülün yanı sıra milletvekili aday adayları için 'tanınırlık anketi' yapılarak, kamuoyuna 'kimi milletvekili görmek istersiniz' şeklinde yoklama yapıldı.

Diğer yandan Ak Parti Genel Merkezi tarafından, 7 Mart'tan sonra aday adayları Ankara'da mülakata sokulacak. Bu sürecin ardından adaylar Ak Parti Genel Merkezi'nin 7 Nisan'da YSK'ya listeleri teslim etmesiyle belirlenecek.

AK Parti Geyve Ekibi Tam Kadro Temayülde

AK Parti Geyve delegeleri tam kadro temayülde yerini alarak oylarını kullandı. Güneyin aday adayları Ömer Erdem, Mustafa Aşçıoğlu, Fikret Işık delegelerle özel ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs