15 yazardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 15 yazar ortak suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmaya karar verdi.
Ali ARICI Ali ARICI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında Kabataş'ta saldırıya uğrayan ZD'ye destek olan 15 köşe yazarı hakkında sarfettiği hakaretler yazarları kızdırdı. 15 köşe yazarı bir bildiri yayınlayarak Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kamuoyuna duyurdu.

İşte yazarların altına imza attığı o kamuoyu duyurusu:

 Kamuoyuna Duyuru

Kabataş olaylarını yeniden köpürtüp, kadın yazarlarımızı siyasi linç etmeye kalkan anlayışı protesto etmek amacıyla, 13 yazar olarak ortak başlıkla, farklı yazılar kaleme aldık.

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında (10 Mart 2015), yazılarımıza atıfla, bizler hakkında ağır suçlamalar ve hakaret dolu cümleler sarf ettiğini endişe ve kaygıyla izledik. Her türlü nezaket ve seviyeden yoksun bu hakaretler cümlelerini, bir ülkenin ana muhalefet liderine yakıştıramadığımız gibi, ülkemiz adına, siyasetin geleceği adına son derece kaygı verici bulduk.

Bu muhalefet anlayışı, farklı fikirlere, düşüncelere ve eleştirilere tahammül edemeyen, basın özgürlüğünü hiçe sayan, düşünce hürriyetini yok eden bir zihin ürünüdür.


Bizler gazeteci, yazar, fikir insanları olarak bu seviyesiz hakaretlere aynı düzeyde karşılık vermeyi kendimiz adına utanç sayarız. Bu nedenle hepimiz, bu hakaretlerin sahibi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmayı karar verdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.


Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Ahmet Kekeç Star Gazetesi

Ardan Zentürk Star Gazetesi

Halime Kökçe Star Gazetesi

Murat Çiçek Star Gazetesi

Saadet Oruç Star Gazetesi

Ersoy Dede Yeni Akit Gazetesi

Kenan Alpay Yeni Akit Gazetesi

Fuat Uğur Türkiye Gazetesi

Abdülhamit Güler A Haber

Esra Elönü Haber 7

Abdülkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Kemal Öztürk Yeni Şafak Gazetesi

Merve Şebnem Oruç Yeni Şafak Gazetesi

Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs