Şehitlerimizİçin Sabah Namazında Buluşuldu

Geyve müftüsü Ali Erhun'un yaptığı: "Çanakkale şehitlerimizi anmak, aziz hatıralarına Kuran-ı Kerim okumak için 18 Mart 2015 Çarşamba günü sabah namazında Merkez Sinanbey Camisinde buluşalım." çağrısına vatandaş sessiz kalmadı.
Editör Editör

Çanakkale Savaşının 100.yıl dönümünde tüm şehitlerimizi Kuran-ı Kerim tilavet ederek, Mevlit ve ilahiler okuyarak, hatim duası yaparak anıldı.

Programımızda; Kuran-ı Kerimi güzel okuma dünya birincisi İstanbul-Süleymaniye Camisi İmam- Hatibi Ekrem Nalbant hocadan Kuran tilaveti dinlendi.

 İlçe müftüsü Ali Erhun: "Çanakkale Savaşı’nda şehit olan tüm askerlerimize vefa borcumuzu, teşekkürümüzü, dualarımızı sunmak için tüm şehitlerimizin ruhuna camilerimizde hatim okuduk. Çanakkale Savaşı, ecdadımızın bir an bile tereddüt etmeden canının ortaya koyarak dünyanın bugüne kadar görmediği belki de bir daha göremeyeceği, yüce cihat duygusu ile cennetteki makamını görüp ölüme gülerek gittiği bir savaştır. Eğer aziz milletimiz Çanakkale savaşını eğer ki kaybetmiş olsa idi, bugün bu İstiklal Savaşı ve İstiklal Marşı’ndan bahsedemezdik. Bugün huzur içinde yaşıyorsak bunu Çanakkale şehitlerimize ve o ruha borçluyuz. Biz de Geyve Müftülüğü olarak, Geyve halkı ile beraber 785 hatmi şerif okuttuk. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah rahmet diliyorum.” dedi.

Programdan sonra gelen cemaate, çorba ile çay ikram edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs