Yazar Bülent Akyürek SAÜ’ye geliyor

‘İçinizdeki Öküze Oha Deyin’ ve ‘Yılgın Türkler’ kitaplarıyla tanınan edebiyatın güçlü kalemlerinden Bülent Akyürek, Sakarya Üniversitesi’ne geliyor.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) Çarşamba Konferansları kapsamında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde konferans verecek olan Akyürek, bugün saat 13:00’da öğrencilerle bir araya gelecek.

UÇLARDA DOLAŞTIRIYOR

Modern hayatın çalkantılarını yayımladığı kitap adlarında çok iyi yansıtan Bülent Akyürek, okurlarını ‘İtin Biri’, ‘Zamanın Efendisi’, ‘Seviyordum Söyleyemedim’, ‘Cinnetim Cennetimdir’ eserleri ile gün içinde çok farklı duygular ve uçlarda dolaştırıyor. Dönem dönem kabaran, kabartılan çılgınlıklara yılgınlıkları hatırlatarak bir denge kurmayı amaçlayan Akyürek, hayatın gerçeklerinden kopuk ilim hikmet arayışına, sadra şifa vermeyen, kuru teorik bilgilere felsefe gözlüğüyle bakıyor. Eserlerinde modern hayatın ezberlerini bozmayı, makyajı yapılmış her şeye karşı yürümeyi görev addeden bir yeraltı yazarı olarak da bilinen Akyürek, dünyaya ve topluma yabancılaşmış modern bireyin ruh hallerini, bazen hayatı her türlü numarayla ve entrikayla yaşama sanatına sahip olanlara karşı bir saldırganlığa çeviriyor.

BİRÇOK ROMAN…

1969 Elazığ doğumlu olan Bülent Akyürek, 1985’te Ankara’ya yerleşti. Sayısız küçük ayak işlerinde çalıştı. Çok sayıda dergi çıkardı ve batırdı. Lise ikinci sınıfta iken okulu bıraktı. On yedi yaşından itibaren ‘Ve Tanrı Ağladı’, ‘Cinnetim Cennetimdir’, ‘Yağmur Getiren Fırtına’, ‘Zamanın Efendisi’, ‘Kadınlar Üstüne Ahmet Abi'nin Gözünden Kaçanlar’, ‘Yılgın Türkler’, ‘Seviyordum Söyleyemedim’, ‘İçinizdeki Öküze Oha Deyin’, ‘Öğle Namazına Nasıl Kalkılır?’ ve daha birçok romanı yayımlandı. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs