Kırsal Kalkınmada Aslan Payı Geyve ve Taraklı'nın

Sakarya İlinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Yönelik Hibe Desteğinde en büyük destek Geyve ve Taraklı ilçelerine verilecek.
Editör Editör

AÇIKLANDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü 2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarına Yönelik Hibe Destekleri Açıklandı. 2014/43 Sayılı Tebliğ kapsamında yapılan kırsal kalkınma yatırımlarına destek başvurusunun sonuçları açıklandı. Buna göre Sakarya ilinde ön değerlendirmeyi geçerek Bakanlığa gönderilen 37 projenin tamamının onaylandığı belirtildi.

 

37 PROJE İÇİN…

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 45 milyon 260 bin TL tutarındaki 37 proje için 18 milyon 950 bin TL hibe ödemesi yapılacak. Proje kapsamında 3 bitkisel ürün işleme tesisi 3 adet çelik silo 1 adet hayvansal ürün işleme tesisi ve 29 tarımsal üretime dayalı büyükbaş süt ve besi işlemesi ile kanatlı işletmesi hibe desteğinden yararlanacak.

 

400 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM ALANI

Tebliğ kapsamında desteklenecek projelerin ilçelere göre dağılımı Adapazarı(3), Akyazı (3), Ferizli (1), Hendek(2), Geyve(9), Karasu(1), Kaynarca(2), Kocaali(1), Serdivan (2), Söğütlü(1), Taraklı(9) şeklinde gerçekleşti. Puanlamada daha önce destekleme almış işletme sayısı dikkate alındığından bu dönem en yüksek hibe desteğini Geyve ve Taraklı ilçesi alacak. Projeler bittiğinde yaklaşık 400 kişiye yeni istihdam alanı açılacaktır. 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs