İnciksuyu Deresi Islah Çalışmaları Bitti

Başbakan Geyve'ye geldiği zaman helikopteri ile Geyve stadına iniş yapmıştı.
Editör Editör

Aracı ile stadın hemen yanında bulunan İnciksuyu Deresi'nin yanından geçmişti.

Kokudan yaklaşılmıyordu
Mahalle sakinleri tarafından bir çok kez şikayete konu olan İnciksuyu deresinin pislikten, çöplükten ve çevreye verdiği kokudan dolayı yanına yaklaşılmıyordu.

Çevresini Tehdit Ediyordu
Kışın yağan yağmurlarla fazlalaştığı zaman etrafını tehdit eden İnciksuyu yatağı ıslah edildi.

Bir zamanlar Meşhurdu
Bir zamanlar çok meşhur olan ve yazın dahi suyu kesilmeyen İnciksuyu Deresi depremler sonrası yer altı kaynaklarının yer değiştirerek başka taraflara kayması, kloro floro karbon gazlarının ozon tabakasını delmesi mevsimlerin yer değiştirmesi yazın dahi kesilmeyen suların kaynaklarının yer değiştirmesine neden oldu. 

Başbakan Emir Verdi

Yanından geçtiği derenin ağır bir koku yayarak etrafı rahatsız etmesi başbakanın gözünden kaçmadı. Gerekli emri vererek İnciksuyu Deresi'nin biran önce ıslah çalışması yapılarak bu görüntünün ortadan kaldırılmasını istedi.

Çalışmalar Bitti 

Umurbey Caddesi üzerinde bulunan köprüden aşağıya doğru 2Bin500 metrelik bölüm yan duvarları taş örülerek, zemin beton dökülmek suretiyle ıslah edildi.

Son Selde Islahın Önemi Ön Plana Çıktı
Son yaşanan sel felaketinden sonra derelerin ıslahının ne kadar önemli olduğu bir kez daha belli oldu. Sarıgazi boğazından çıkıp İncik Suyu Mahallesini yararak Sakarya Nehri'ne dökülen İnciksuyu Deresi'nin eski mezbelelik hali yeni görüntüsüne kavuştu.

Proje DSİ tarafından Yapıldı
DSİ tarafından yapılan projede önce iş makineleri ile temizlenen dere yatağında şu an itibari ile taş duvar örme çalışmaları, üzerinden geçilebilecek köprüler ile korkuluk çalışmaları tamamen bitti. 

Vatandaş Memnun Oldu
Vatandaşların bir hayli memnun olduğu İnciksuyu Deresi Islah Projesinin bitmesinin ardından DSİ dere sahası içinde yer alan yan yollarında yapılarak bölge trafiğinin de rahatlayacağını ifade etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs